Managed hosting door True

Investeerders kopen Nederlandse low-coder Thinkwise

 

Geld groei financieel

Thinkwise verkoopt een meerderheid van de aandelen aan De Hoge Dennen Capital en Arches Capital. De aanbieder van het gelijknamige low-code ontwikkelplatform wil met het extra kapitaal internationaal versneld groeien, onder andere in Duitsland en de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn en er werken honderdvijftig medewerkers.

Thinkwise is opgericht in 2002 door Robert van der Linden en Victor Klaren met de filosofie om software op een zodanig andere manier te realiseren dat je het legacyprobleem voorgoed oplost. Dit geldt ook voor eindapplicaties die met het Thinkwise Platform gebouwd worden. Dit is onder meer gedaan door te kiezen voor een modelgedreven manier en de business logica los te koppelen van de technologie.

Het bedrijf claimt dat in tegenstelling tot andere low-code providers het ontwikkelplatform klanten in staat stelt complexe legacysystemen volledig te vervangen inclusief de randapplicaties.

Aan boord blijven

Hoewel de meerderheid van de aandelen nu in handen komen van de investeerders De Hoge Dennen Capital en Arches Capital blijven de oprichters en het huidig management aan boord. De financiële gegevens van de deal zijn niet openbaar gemaakt. ABN Amro was de adviseur van Thinkwise bij dit verkoopproces.

De Hoge Dennen Capital is de investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie was meerdere generaties lang eigenaar van de kruideniersketen Groenwoudt en de drogisterijketen Kruidvat. Beide bedrijven werden begin deze eeuw met succes verkocht en de opbrengst is voor een deel gestoken in het investeringsfonds. Dat richt zich op investeringen in middelgrote bedrijven met een omzet tussen twintig en honderdvijftig miljoen euro.

Arches Capital is een groep business angels die investeert in startende en scale-up bedrijven met groeipotentieel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7161270). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!