Managed hosting door True

Wolters Kluwer spekt de oorlogskas

 

Wolters Kluwer heeft de oorlogskas voor nieuwe overnames behoorlijk aangevuld. De leverancier van vakinformatie en software-oplossingen kondigt de succesvolle plaatsing van een Eurobond-lening van 500 miljoen euro aan die na 7 jaar wordt afgelost.

Wolters Kluwer heeft deze financiering tegen een aantrekkelijke rente binnengehaald. De couponrente bedraagt immers maar 0,25 procent. De obligaties kennen een uitgifteprijs van 99,958 procent. De bedrijfsobligaties zijn geplaatst bij een brede reeks institutionele beleggers in Europa zoals pensioenfondsen. Standard & Poors gaat de obligaties naar verwachting een rating geven van BBB+. Dit betekent dat de kredietwaardigheid 'minimum investment grade’ is.  

Tegenover de plaatsing van obligaties staat een uitgebreid aandeleninkoopplan. Wolters Kluwer kondigde onlangs het voornemen aan om dit jaar tot een bedrag van 350 miljoen euro aandelen terug te kopen. Van 4 maart tot en met 10 maart werd al een pluk aandelen ter waarde van ruim 7 miljoen euro opgekocht. Door aandelen op grote schaal in te kopen probeert het bedrijf de aandelenkoers op te porren. Ondanks Covid-19 boekt het bedrijf nog steeds een lichte groei van omzet en winst. Vorig jaar werden behoorlijke kostenbesparingen gerealiseerd. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7156717). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!