Managed hosting door True

Rapid Circle neemt Portiva en Insync over

 

Harold Punter, mede-oprichter Rapid Circle

Rapid Circle, een Microsoft-cloudspecialist uit Amsterdam, neemt branchegenoot Portiva over met vestigingen in Nieuwegein en Den Haag. Een tweede aankoop betreft het in Australië gevestigde Insync Technology.

Met deze acquisities ontstaat een bedrijf met meer dan 350 Microsoft-experts. Daarmee is een eerste stap gezet in de ambitieuze groeiplannen van Rapid Circle. Net als andere Microsoft systemintegrators, zoals Wortell uit Lijnden, zet Rapid Circle in op schaalvergroting.

Topman Harold Punter spreekt van een consolidatieslag. Hij heeft de ambitie om binnen vijf tot zeven jaar uit te groeien tot een wereldwijde Microsoft-specialist met meer dan honderd miljoen euro omzet en duizend medewerkers. Na de inlijving van Portiva en Insync zit hij op 45 miljoen omzet. Behalve schaal is ook extra expertise op aanpalende gebieden nodig. Punter: ‘Het Microsoft-portfolio is omvangrijk en dynamisch. De markt verwacht dat je al deze kennis in huis hebt.’

Nieuwe spelers

Opvallend is dat niet de grote traditionele it-bedrijven maar relatief nieuwe spelers zoals Rapid Circle en Wortell klanten helpen met de overgang naar de publieke cloud van Microsoft Azure. Volgens Punter komt dit omdat de gevestigde orde pas laat op de cloudadoptie heeft gereageerd. Zijn bedrijf richt zich vooral op universiteiten, hogescholen, grote medische centra en de maakindustrie. Deze groep klanten gaat mede onder invloed van Covid-19 en het thuiswerken versneld over op Microsoft365.

Punter heeft meer acquisities in het vizier. Hij zou graag een bedrijf op gebied van data en kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) willen toevoegen. Ook denkt hij aan uitbreiding naar België en Duitsland middels overnames.

Rapid Circle wordt bij overnames financieel ondersteund door het private equity bedrijf Mentha Capital. Ook de huidige aandeelhouders van Rapid Circle doen mee. Portiva telt ongeveer 100 medewerkers, terwijl het Australische Insync 50 medewerkers telt. Insync is gespecialiseerd in Microsoft Teams en Unified Communications. Rapid Circle zat al in Melbourne. Portiva is gespecialiseerd in Microsoft365 en security.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7156240). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.