Managed hosting door True

En dáár is de volgende kraal voor Exxellence: Pronexus

 

Lokale-overheidsautomatiseerder Exxellence Groep rijgt met steun van investeerder Main Capital de ene na de andere overname aaneen. Nu is Pronexus, leverancier van software voor gemeentelijke onderwijstaken, overgenomen. Het is de derde achtereenvolgende maand dat het softwaregroep uit Hengelo een acquisitie aankondigt.

Met de software van Pronexus kunnen gemeenten vier onderwijstaken efficiënter uitvoeren: leerplicht, voortijdig schoolverlaten, onderwijshuisvesting en leerlingenvervoer. Om het gemeentelijk beleid te ondersteunen rekent Pronexus ook demografische ontwikkelingen door en stelt het bevolkings- en leerlingenprognoses op.

Tot de klanten van Pronexus horen zo'n driehonderd grote en kleine gemeenten, samenwerkingsverbanden, schoolbesturen en scholen. Voorbeelden van klanten zijn gemeente Den Haag, Rotterdam en de Dienst Gezondheid en Jeugd Zuid-Holland-Zuid.

Groep opbouwen

Met de overname van het in 2001 opgerichte bedrijf uit Eindhoven breidt Exxellence zijn portfolio voor de lokale overheidsmarkt opnieuw uit. Vorig maand nog kocht het bedrijf Tercera, gespecialiseerd in software voor de digitalisering van de ruimtelijke planning bij gemeenten en provincies. En afgelopen december lijfde de softwaregroep de WOZ-specialist 4Value in.

Investeerder Main, dat in maart 2020 instapte bij Exxellence, wil middels overnames een groep opbouwen die op de gemeentesoftwaremarkt de concurrentie aan kan met grotere automatiseerders als Centric, Pinkroccade en Roxit (nota bene een exit-investering van Main). Vorig jaar werden daarvoor ook al de partijen Zaaksysteem.nl en koppelingspecialist T&T ingelijfd. Inclusief Pronexus telt Exxellence nu 250 medewerkers en bedient het zon zevenhonderd klanten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7140784). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.