Managed hosting door True

Visma breidt via overname Brincr uit in Nederland

Startup blijft zelfstandig opereren, geen personele gevolgen

 

Bedrijfssoftwareleverancier Visma neemt Brincr over. Deze Nederlandse startup uit Bleiswijk levert groothandelsoftware als cloud-oplossing. Brincr is opgericht in 2017 en biedt modules voor orderverwerking, voorraadbeheer, klantbeheer, inkoop, crm en facturatie. Het bedrijf wordt een zusterorganisatie van Visma Benelux en zal onder eigen naam en met dezelfde tien medewerkers operationeel blijven. Een overnamebedrag maakt Visma niet bekend.

Visma en Brincr werkten de afgelopen tijd al intensief samen in Nederland. Zo werden de financiële software van Visma en de groothandelssoftware van Brincr vaker gekoppeld. ‘Vanuit Visma willen wij ons portfolio zo compleet mogelijk hebben en dit hadden wij nog niet in huis’, verklaart een woordvoerder de reden van de overname. ‘Wij zoeken altijd naar succesvolle cloudspelers, waar Brincr er een van is. De afgelopen twee jaar zijn ze erg in de business gegroeid.’

Versneld groeien

"Versneld groeien in zowel het aantal licenties als functionaliteit"

‘Door deze aansluiting kan Brincr versneld groeien in zowel het aantal licenties als functionaliteit. De naamsbekendheid, het netwerk en de ervaring van Visma bieden ons veel mogelijkheden', reageert Dave Wiegerink, directeur van Brincr.

Visma is vooral gecharmeerd van Brincr vanwege de specifieke software voor groothandels tot tien medewerkers. Qua e-commerce wilde Visma graag de koppelingsmogelijkheden met webshops naar de organisatie halen. Tot slot levert Brincr specifieke tools, bijvoorbeeld voor de mode-industrie, die Visma graag zelf wilde hebben. De overname is specifiek bedoeld voor de Nederlandse markt. Brincr wordt onderdeel van Visma Software om zo optimaal mogelijk krachten te bundelen op het gebied softwareontwikkeling. Er zijn geen personele wijzigingen met deze acquisitie gemoeid.

Nederlandse Visma-overnames

De Visma-familie in de Benelux bestaat nu uit bijna 25 bedrijven. Andere Nederlandse overnames door Visma van de afgelopen tijd waren die van Outstanding24 (debiteurenbeheer), Khonraad Software Engineering (automatisering van werkstromen in de geestelijke gezondheids- en maatschappelijke zorg), Advitrae (roosters en planningen), Cash Software (bedrijfssoftware voor administratie- en accountantskantoren), Nmbrs (hr- en payrollsoftware), Onguard (debiteurenbeheer) en Circle Software (casemanagement- en samenwerkingsoplossingen).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7140017). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.