Managed hosting door True

SAP neemt no-code-specialist AppGyver over

 

SAP neemt het Finse AppGyver over, een specialist in no-code-ontwikkeling. Met het platform van AppGyver kunnen ontwikkelaars, zonder code te schrijven, apps maken voor het web en mobiele telefoons. Onlangs kwam ook Signavio in handen van SAP.

Met de overname wil SAP klanten de gelegenheid bieden hun it-systemen efficiënter en meer op de maat te laten draaien, zegt het Duitse bedrijf. De oplossingen van AppGyver worden onderdeel van het SAP Business Technology Platform. SAP biedt daar al no-code-tools aan, van zijn partner Mendix, een dochter van Siemens. AppGyver, opgericht in 2010, heeft zijn hoofdkwartier in Helsinki en telt achttien werknemers. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. 

De overname van AppGyver is de tweede van SAP in korte tijd. Eind januari werd het Duitse Signavio ingelijfd. Signavio houdt zich bezig met business proces automatisation. De combinatie van SAP en de cloudtools Signavio helpt bedrijven om hun processen beter te begrijpen, te verbeteren en transformeren en dat op grote schaal, zegt SAP. ‘Met de toevoeging van Signavio kan SAP nu een holistische suite van flexibele oplossingen voor procestransformatie bieden waarmee klanten hun bedrijfsprocessen van begin tot eind kunnen transformeren’, zegt de Duitse erp-reus. Ook de overnameprijs voor Signavio is niet gecommuniceerd. 

Minder omzet, meer winst

Samen met de acquisities heeft SAP ook zijn jaarcijfers gepubliceerd. De omzet ging er één procent op achteruit, tot 27,3 miljard euro. Daar hield SAP wel 48 procent meer operationele winst aan over, ruim 6,6 miljard euro. Vooral de inkomsten uit clouddiensten maakten een sprong, die brachten zeventien procent meer omzet binnen: iets meer dan acht miljard euro. Voor 2021 gaat SAP uit van negen à 9,5 miljard euro aan cloud-inkomsten, de operationele winst moet dit jaar op 7,8 tot 8,2 miljard uitkomen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7137187). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!