Managed hosting door True

BPSolutions en HPE voeren SAP Hana in bij fiscus

 

Belastingdienst

De Belastingdienst heeft de Europese aanbesteding voor een nieuwe SAP-infrastructuur gegund aan BPSolutions met HPE als onderaannemer. Daarbij migreert de fiscus de huidige SAP-omgeving, die draait op het IBM AIX-platform in combinatie met een Oracle-database, naar een SAP Hana-database in combinatie met een Linux-platform. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar.

BPSolutions vervangt de huidige SAP-infrastructuur bij de Belastingdienst door een nieuwe SAP- gecertificeerde oplossing die in eerste instantie geschikt is voor de Hana-database en later voor S/4 Hana-applicatie-omgeving. De fiscus neemt deze oplossing af als 'managed service' die wordt geplaatst in het twin-datacenter van de fiscus in Apeldoorn. De it-dienstverlener is verantwoordelijk voor de ‘stack’ tot en met het infrastructuurbeheer.

Tevens levert BPSolutions additionele diensten zoals ondersteuning bij de migratie, bijdrage aan een disaster recovery-test, het daadwerkelijk installeren in de productieomgeving van SAP (deployment), het optimaliseren van het gebruik van de infrastructuur, het ontwikkelen van nieuwe koppelingen, opleidingen en on-site-support.

HP Enterprise treedt in het vernieuwingstraject op als onderaannemer en levert server-, netwerk- en opslagtechnologie. Daarnaast gebruikt BBPolutions bij de migratie producten van VMware, Suse (Enterprise Linux voor SAP Hana) en Rubrik. 

Verhuizing

BPSolutions is eerder deze maand verhuisd van Driebergen-Rijsenburg naar Utrecht, naar het bedrijventerrein Secoya aan de Papendorpseweg. In 2001 was BPSolutions voor het eerst gevestigd in Veenendaal als spin-off van B+P Computer Systems. Sinds 2004 hield de it-dienstverlener kantoor op Landgoed Overhorst in Driebergen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7127119). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.