Managed hosting door True

SAP-partners Xperi en Serac fuseren

Bedrijven gaan samen voor Europees groeiplan

 

Partners handen

SAP-partners Serac en Xperi slaan de handen ineen. De bedrijven uit Utrecht en Boxtel fuseren tot één partij voor SAP-diensten voor middelgrote bedrijven. De bedrijven brengen samen nieuwe producten en diensten rondom SAP BusinessOne, ByDesign en SAP S/4HANA op de markt met als doel uit te groeien tot een grote Europese SAP-dienstverlener voor middelgrote bedrijven.

Voor dat groeiplan is extra geld aangetrokken via investeerder Mentha Capital. Dat heeft een niet nader toegelicht belang genomen in de nieuwe organisatie. De huidige directeuren Peter Geelen (Xperi) en Erik-Jan Kerremans (Serac) nemen plaats in het nieuwe bestuur van het gefuseerde bedrijf. Zij zullen de komende periode gebruiken om de fusie vorm te geven.

Voorlopig blijven de SAP-dienstverleners vanuit de eigen vestigingen en onder eigen naam actief. Geelen: ‘We zijn de laatste jaren sterk gegroeid en zien mogelijkheden onze activiteiten nog verder uit te bouwen. Om dit uit te voeren, bleek een fusie met Serac de meest logische stap.’ Volgens de directeur is het portfolio ‘complementair’ en onderscheiden beide bedrijven zich in de markt door hun klantgerichtheid.

 Kerremans voegt eraan toe dat de fusie met Xperi en de investering van Mentha Capital meer slagkracht geeft om kansen te benutten. 'We kunnen onze dienstverlening aan bestaande klanten uitbreiden, nieuwe branches betreden én concreet vorm geven aan onze internationale ambities.’

Serac en Xperi

Serac uit Utrecht, opgericht in 1973, heeft zich vanaf 2002 gespecialiseerd in erp-software van SAP. Het was de eerste SAP BusinessOne partner in Nederland en is ook SAP Gold-partner. Het levert aanvullende oplossingen op SAP BusinessOne voor groothandel, detailhandel en zakelijke dienstverlening. Klanten zijn Amac, Schaap en Citroen en internationale groothandel Keyser & Mackay. Bij het bedrijf werken ongeveer dertig mensen.

Xperi uit Boxtel, sinds 2011 actief, levert SAP-oplossingen en dienstverlening aan middelgrote organisaties. Het voerde in die markt ruim honderd SAP-implementaties uit en helpt organisaties efficiënter te werken, beter te presteren en zich te onderscheiden van concurrenten. Xperi maakt deel uit van de SAP Premium Partner Council en is SAP Gold partner. Klanten zijn Festivaldi, GP Batteries, Woodvision en Vogel’s. Bij het bedrijf werken ongeveer zestig mensen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7088861). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.