Managed hosting door True

Visma vervolgt Nederlands overnamepad via Cash

 

De Noorse softwaregroep Visma neemt Cash Software over. Deze bedrijfssoftwareleverancier uit Den Haag blijft zelfstandig opereren onder de Visma-vlag. Die groep nam eerder dit jaar de Nederlandse accountancysoftwareleveranciers Visionplanner, Nmbrs en Yuki over. Via deze vierde overname blijft de Noorse organisatie groeien in de Benelux. Het overnamebedrag wordt niet gecommuniceerd.

Cash Software, opgericht in 1984, ontwikkelt bedrijfssoftware voor het midden- en kleinbedrijf en administratie- en accountantskantoren. Het Haagse bedrijf, waar Microloon sinds zeven jaar ook onderdeel van is, biedt modules zoals financieel, lonen, handel, productie, projecten, en bedient naar eigen zeggen ruim tienduizend klanten.

‘De erp-cloudoplossingen van Cash voor accountants en mkb-bedrijven, waar ruim 400.000 administraties in gevoerd worden, zijn een strategische uitbreiding van het Visma-ecosysteem’, legt John Reynders, directeur Visma Benelux, uit. 'Met de toevoeging van Cash Software zijn we weer een stap verder in het aanbieden van het meest complete accountancy en erp-cloud-ecosysteem in de Nederland. Dit land is en blijft Visma's belangrijkste (groei)markt. We blijven daarom ook investeren in het Visma-merk en hebben overnames op het vizier voor de de korte en middellange termijn.'

Cash Software zet onder de huidige naam de bedrijfsactiviteiten voort en blijft als onderdeel van de Visma-familie zelfstandig opereren. Van de drie inmiddels oud-eigenaren blijft Robert Mijnsbergen aan als algemeen directeur. De andere twee, Jaap Boender en Zita de Booij, nemen afscheid van het bedrijf. Zij waren al een aantal jaar niet meer operationeel actief binnen de organisatie. Er zijn geen managementwijzigingen met deze overname gemoeid.

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke markt en de (semi)publieke sector. De Visma Group is actief in Scandinavië, de Benelux, Oost- en Midden-Europa en Latijns-Amerika. Het bedrijf telt zo'n 11.000 medewerkers, een miljoen klantcontracten en een netto-omzet van 1,5 miljard euro in 2019.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7054580). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.