Managed hosting door True

iQibt overbruggingspartner Brabants SAP-beheer

 

Het hoofdkantoor van SAP in het Duitse Walldorf

De provincie Noord-Brabant voltooide vorig jaar een migratie naar SAP S/4Hana. Volgend jaar staat een nieuwe Europese aanbesteding op de rol, voor het technisch en functioneel beheer van de gehele SAP-omgeving. Voor de tussentijd heeft de provincie een contract gesloten met iQibt voor het technisch beheer. Deze dienstverlener schakelt daarbij de hulp in van Sabaas.

SAP-grootgebruiker Noord-Brabant sloot eind 2017 na een aanbesteding een contract met CGI. De automatiseerder verleende technische ondersteuning bij het overzetten van SAP ECC naar S/4Hana. Deze migratie vond vorig jaar plaats.

iQibt speelde bij de overgang naar Hana ook een rol. Het betrof vooral de functionele kant, bijvoorbeeld bij de doorontwikkeling van de implementatie en de stroomlijning van interne processen, zoals het aanvragen van vakantiedagen en individueel keuzebudget, alsmede de reiskostenadministratie. SAP Fiori zorgt hierbij voor een intuïtieve gebruikersinterface.

Nieuwe aanbesteding

Het contract met CGI liep in de eerste helft van dit jaar af. Noord-Brabant had het nog met een paar jaar kunnen verlengen. Maar in 2021 staat een nieuwe Europese aanbesteding op stapel voor het technisch en functioneel beheer van de SAP-omgeving. De provincie wil het huidige aantal betrokken leveranciers rondom SAP terugbrengen. Dit moet tijd besparen bij de afstemming en coördinatie tussen de verschillende partijen, laat een zegsman weten.

In aanloop naar de aanbesteding in 2021, kiest de provincie ervoor om het technisch beheer onder te brengen bij iQibt. Dit bedrijf verricht al een deel van het functioneel beheer. Noord-Brabant verwacht dat het bijeenbrengen van deze twee kanten ook het gebruik van Hana ten goede komt.

Deze opdracht hoefde niet te worden aanbesteed. Er is sprake van een kortdurend contract dat onder de Europese aanbestedingsgrens van 214.000 euro blijft, aldus de woordvoerder. iQibt treedt hierin op als service integrator, waarbij Sabaas de rol vervult als onderaannemer en een aantal beheer- en infrastructuurdiensten voor SAP Basis uitvoert.

SAP-specialisme

iQibt (‘Quality in Business & Technology’) biedt consultancyservices en heeft een focus op SAP- en Pegasystems-oplossingen voor de overheid, verzekeraars en banken. Er werken zo'n vijftig SAP-specialisten. Het bedrijf is geen onbekende voor Noord-Brabant. Al eerder optimaliseerde iQibt het subsidiesysteem en andere financiële processen bij de provincie. Partner Sabaas uit Den Bosch is bedreven in SAP Basis en clouddiensten.

De provincie Noord-Brabant is een groot SAP-gebruiker en gebruikt het enterprise resource planning (erp)-pakket onder meer voor haar subsidieproces, vaste activa, personeelszaken, inkoop, rapportage, workflow, treasury & riskmanagement. Ook zet de provincie SAP-oplossingen in voor specifieke overheidszaken die betrekking hebben op het btw-compensatiefonds, de BBV (besluit, begroting en verantwoording)-richtlijnen en de vennootschapsbelastingplicht voor overheidslichamen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6964081). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.