Managed hosting door True

SoftwareOne slaat B-lay aan de haak

 

Het Zwitserse licentieconcern SoftwareOne heeft de Utrechtse branchegenoot B-lay voor een onbekend gebleven bedrag overgenomen. Dit bedrijf is vooral gespecialiseerd in software asset management (sam) en licentiebeheerdiensten voor SAP en Oracle.

B-lay is opgericht in 2008 en ondersteunt klanten op het gebied van het in de hand houden van software- en clouduitgaven. Het heeft daarbij een specifieke focus op audits, asset management en rapportages. B-lay’s platform Zyncc zorgt voor het beheer en de optimalisatie van on-premise licenties en cloud-abonnementen. Behalve het hoofdkantoor in Utrecht heeft B-lay kantoren in de Verenigde Staten (Boston) en Roemenië (Boekarest), waar tevens het expertisecentrum is gevestigd. Bij B-lay werken ruim vijftig mensen.

SoftwareOne ziet in de overname B-lay een manier om de marktpositie in Europa op het gebied van software lifecycle management (slm) te versterken. Bij de onderneming werken ongeveer 5300 mensen, waarvan zo'n zevenhonderd slm-specialisten. B-lay heeft enige tientallen van zulke experts.

Verder integreert de Zwitserse licentiespecialist de ip van B-lay-platform Zyncc in zijn eigen PyraCloud-omgeving. Via dit platform kunnen klanten on-premise sneller inzicht krijgen in hun software-uitgaven en kosten van hun cloud workloads.

De drie directeuren van B-lay, Mark van Wolferen, Heidy Goyens en Richard Spithoven, worden na de afronding van de verkoop bij SoftwareOne verantwoordelijk voor de slm-diensten op het gebied van SAP en Oracle in Europa.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6960655). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.