Managed hosting door True

Klanten boos om slome aangiftesoftware Wolters Kluwer

 

Wolters Kluwer kampt met ernstige vertraging bij de oplevering van zijn Avanzer Aangiftesoftware. Door problemen met deze software kunnen belastingconsulenten de aangifte van de inkomsten- en vennootschapsbelasting 2019 niet voor 1 april naar de fiscus versturen. Volgens De Telegraaf krijgen klanten van de belastingadvieskantoren hierdoor waarschijnlijk pas na 1 juli te horen of zij geld terugkrijgen van de fiscus.

De klanten van Avanzer zijn woedend. 'Normaliter geschiedt de uitlevering van de software medio februari,' meldt Schouten Accountants op haar website. Voor de belastingadvieskantoren komt de vertraging uiterst ongelegen. Schouten Accountants in Rhoon zegt vanwege de Corona-maatregelen met een kleine bezetting op kantoor en veel vanuit huis te werken. 'Dat heeft ook enige vertraging in de verwerking tot gevolg.'

Corine Eckhard, eigenaar van een gelijknamig administratiekantoor in Haarlem, is verbijsterd. 'Klagen helpt niets,' stelt ze op Twitter. Een andere Avanzer-gebruiker, administratiekantoor W. Huijberts in Sint Oedenrode, vraagt cynisch in een tweet of iemand toevallig nog papieren aangiftebiljetten over heeft.

Wolters Kluwer verklaart zich momenteel 'volledig te focussen op de levering van de uitgebreide fiscale rapportage en het elektronisch berichtenverkeer - EBV-, waarmee aangiftes ingediend kunnen worden'. Belangrijke functionaliteiten kunnen naar verwachting deze week worden geleverd waaronder de fiscale rapportage.  

De cloudoplossing Avanzer heette vroeger KBP Aangiftesoftware.   

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6906158). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.