Managed hosting door True

HB Capital vervangt NCCW-erp door Ctac-systeem

Vastgoedbeheerpakket Horizon maakt plaats voor Fit4RealEstate

 

Enterprise resource planning ERP

Vastgoedinvesteerder HB Capital heeft zijn verouderde enterprise resource systeem (erp) Horizon van NCCW vervangen door Fit4RealEstate van Ctac. De invoering en migratie van dit nieuwe vastgoedbeheersysteem duurde drie maanden.

HB Capital is de investeringsmaatschappij van de familie Blokker die een portefeuille beheert van vooral winkelvastgoed en woningen in de Benelux. De vastgoedinvesteerder gebruikte voor zijn backofficeprocessen nog het verouderde pakket Horizon van NCCW en zocht vervanging.

Uiteindelijk koos het voor cloud-oplossing Fit4RealEstate van Ctac uit De Bosch. De investeringsmaatschappij wil met de nieuwe oplossing een hogere mate van efficiëntie bereiken, door meer gebruiksvriendelijkheid, meer functionaliteiten en modernere toepassingen. Volgens Ctac is Fit4RealEstate gebaseerd op best-practice-standaarden, waardoor het systeem geschikt is voor vastgoedondernemingen van elk formaat.

Modern

Datamigratie vanuit het Horizon-legacysysteem - zeker zo'n vijftien jaar oud - vormde geen probleem, omdat het onderdeel uitmaakt van de standaard-implementatie-aanpak, aldus Ctac. 'Door het hanteren van een praktische aanpak en het inbouwen van controles door middel van proefconversies is een betrouwbare en beheersbare datamigratie geborgd. Horizon heeft hierbij geen obstakel gevormd. De migratie heeft reeds plaats gevonden en HB Capital is nu na slechts een periode van drie maanden operationeel met Fit4RealEstate.'

Het betreft een erp-omgeving waarbij Fit4RealEstate als vastgoedbeheersysteem meer processen worden ondersteund dan enkel bij een boekhoudsysteem, zoals het afrekenen van service- en stookkosten, een klantvolgsysteem, projectenbeheer, inkoop en vastgoedonderhoud.

In vergelijking met het vorige erp-pakket heeft het Ctac-systeem een gebruiksvriendelijke en moderne gebruikersinterface die ook met mobiele apparaten overweg kan. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk een workflow te genereren voor het intern accorderen van de intentieverklaring van de huurovereenkomst, deze te ondertekenen, de stukken te versturen naar de huurder en een digitale kopie van de ondertekende stukken op te slaan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6866977). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.