Managed hosting door True

Tectrade en Advanced Programs stutten IBM Power-klant

 

doe het zelf

De ict-dienstverleners Tectrade en Advanced Programs werken samen om klanten die IBM Power-systemen hebben draaien, te helpen met het beheer, de modernisering en cloudmigraties. Vaak hebben dit soort klanten last van een complex geworden it-omgeving die moet worden aangepast en is personeel met actuele kennis van de IBM i-Power-technologie schaars.

Volgens Tectrade zijn de IBM Power-servers de krachtigste en meest betrouwbare servers met de beste prijs/kwaliteitverhouding die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn. Ze gaan jarenlang mee. Alleen, businessprocessen veranderen en de it-omgeving moet daarin mee gaan. Hoe meer maatwerkapplicaties er zijn, hoe complexer het is om een it-landschap goed te beheren. Helaas is personeel met actuele IBM Power-kennis, met name de i-omgeving (voorheen AS/400), en -ervaring schaars.

Tectrade positioneert zich als een helpende hand voor de IBM-i-Power-technologie wanneer het gaat om de uitbreiding van functionaliteiten en de continuïteit in het beheer en onderhoud van deze omgeving. Ook kan deze IBM Platinum Business-partner organisaties, die hun Power-systemen binnen hun eigen datacenter willen uitfaseren en met hun i-omgeving naar de cloud willen, daarbij begeleiden.

Het bedrijf uit Culemborg werkt daarbij samen met Advanced Programs, gespecialiseerd in applicatieontwikkeling en -beheer. Volgens it-dienstverlener zijn de meeste applicaties op IBM Power-i ontwikkeld in Cobol, Java en RPG en kiest het voor low-code-ontwikkelplatformen om deze applicaties te moderniseren. Daarmee kan niet alleen snel functionaliteit worden gecreëerd, maar zijn eventuele wijzigingen achteraf ook vlug door te voeren, aldus dit bedrijf uit Zeist.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6849244). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.