Managed hosting door True

Nedvest neemt Kraan Bouwcomputing over

Nieuwe eigenaar voegt erp-leverancier samen met Admicom en Brickz

 

Bolster Investment Partners en grootaandeelhouder Anton Schippers hebben Kraan Bouwcomputing verkocht aan Nedvest Capital. Die voegt de leverancier van enterprise resource planning (erp)-software voor de bouwsector uit Rotterdam samen met Admicom en Brickz. Directeur Schippers vertrekt aan het einde van dit jaar.

Anton Schippers, die in 2008 samen met Van Lanschot Participaties (later opgegaan in Bolster) aan boord kwam bij Kraan Bouwcomputing, heeft begin dit jaar aangegeven terug te willen treden. Hij is samen met Bolster op zoek gegaan naar een goede basis voor de toekomst van Kraan. Uiteindelijk kwamen de partijen uit bij de Nederlandse investeringsmaatschappij Nedvest. Corporate Finance International (CFI) Netherlands, gespecialiseerd in het begeleiden van fusies en acquisities, adviseerde Bolster bij deze exit.

Nedvest, met een kantoor in Amsterdam, heeft in haar portefeuille nog twee andere ict-bedrijven die in de bouw- vastgoedsector actief zijn: Admicom en Brickz. Nedvest zal de drie partijen samenvoegen, al is de precieze constructie nog niet bekend. Nieuwe overnames liggen in de lijn der verwachting. Huidig Kraan-directeur Schippers zwaait eind van het jaar af. Jeroen Inberg en Gerrit Krijgsman, die nu ook al in de directie zitten, zetten samen de leiding voort. 

Een specifieke activiteit die Kraan (opgericht in 1964) al ruim veertig jaar uitvoert, is het verwerken van de loon- en salarisadministratie van bouwbedrijven.

Oudste

Lees ook

Kraan Bouwcomputing, opgericht in 1964, is de oudste Nederandse softwareleverancier voor de bouw- en vastgoedbranche. Het erp-portfolio is onder meer bedoeld voor het maken van bestekken, kostenbeheer, planning, materiaalbeheer, inkoop, boekhouding, personeelszaken en salarisadministratie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6827685). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.