Managed hosting door True

Infor benoemt Kevin Samuelson tot nieuwe topman

Ex-ceo Charles Phillips nieuwe voorzitter raad van bestuur

 

Kevin Samuelson

Infor, leverancier van branchespecifieke bedrijfssoftware, heeft een nieuwe topman: Kevin Samuelson, voorheen financieel directeur bij het Amerikaanse bedrijf. Charles Phillips, die sinds 2010 actief is als chief executive officer (ceo), is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Infor. Samuelson zal ook toetreden tot de raad van bestuur. Volgens Infor is er sprake van een geplande bestuurswisseling.

Kevin Samuelson vervulde in de veertien jaar die hij werkzaam is bij Infor verschillende functies op financieel vlak, waaronder bij het begeleiden van overnames en het aantrekken van investeerders, alsook op operationeel en verkoopvlak. Daarmee is hij een van de langst zittende leidinggevenden bij Infor. In deze periode groeide het bedrijf, mede door strategische acquisities, van 35 miljoen dollar naar een jaarlijkse omzet van drie miljard dollar.

Samuelson zegt in een verklaring dat hij de beleidslijn van Charles Philips voortzet om het assortiment van multi-tenant, cloudgebaseerde enterprise resource planning (erp)-applicaties verder te ontwikkelen. Die cloudproducten leveren klanten toegevoegde waarde en Infor meer winst, aldus de kersverse ceo.

Vertrekkend topman Philips gaat in zijn nieuwe rol van bestuursvoorzitter zich richten op strategieontwikkeling, klantrelaties en nieuwe acquisities. Hij volgt medeoprichter Jim Schaper op als voorzitter van de raad van bestuur.

Afgelopen januari 2019 ontving Infor nog een extra investering van 1,5 miljard dollar van zijn twee primaire aandeelhouders, Koch Equity Development en Golden Gate Capital. Deze investering volgde op de kapitaalinjectie van KED in februari 2017 van ruim twee miljard. Uiteindelijk wil Infor een gang naar de Amerikaanse beurs maken. Het bedrijf telt 17.300 medewerkers en heeft 68.000 klanten in meer dan 170 landen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6782576). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.