Managed hosting door True

Sterke halfjaarresultaten voor Zweedse IFS

 

Stijging

IFS, de Zweedse specialist in enterprise software en erp-oplossingen, heeft er een sterk half jaar op zitten. Zowel de omzet als de winst stegen en voor het hele jaar trekt het bedrijf zijn verwachtingen omhoog.

De netto-omzet van IFS tikte voor de eerste zes maanden af op bijna 3 miljard Zweedse kroon of 322 miljoen dollar. Dat is een stijging van 24 procent tegenover vorig jaar. De EBITDA, winst voor intresten, belastingen en afschrijvingen, over het halve jaar maakt IFS niet bekend (als niet-beursgenoteerd bedrijf is het daartoe ook niet verplicht), alleen dat deze met 85 procent gestegen is. Over het tweede kwartaal bedroeg die EBITDA 403 miljoen kroon, dat is 97 procent meer dan in het tweede kwartaal van vorig jaar.

Over heel 2019 trekt IFS zijn omzetvooruitzichten op naar 6,35 miljard Zweedse kronen (711 miljoen dollar), wat staat voor 21 procent groei ten opzichte van 2018. In de eerste helft van 2019 zag IFS een sterke instroom van nieuwe klanten. Het tekende de grootste deals in de geschiedenis van het bedrijf ooit, zo schrijft het in een persbericht. Over welke contracten het precies gaat wordt echter niet meegedeeld.

IFS werd opgericht in 1985 en opereert van het Zweedse Linköping. Het heeft zo’n 3.500 medewerkers in dienst die tienduizend klanten bedienen. In 2015 werd het eigendom van de Zweedse investeringsmaatschappij EQT.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6772286). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.