Managed hosting door True

Geen SAP meer, maar Infor M3 voor Riedel

 

Riedel heeft Infor M3, de enterprise resource planning (erp)-softwareoplossing, geïmplementeerd. Hiermee wil de fabrikant van vruchtensappen en -dranken uit Ede een goed inzicht krijgen in zijn voorraadketen, het onderhoud en beheer vergemakkelijken en kosten besparen. Riedel werkte, toen het nog onderdeel was van FrieslandCampina, met SAP.

Tot eind 2017 was Riedel - producent van Appelsientje, Coolbest, Dubbelfrisss, Dubbeldrank, Taksi, Van de Boom en Extran - onderdeel van zuivelcoöperatie Friesland Campina. De nieuwe eigenaar van Riedel (tweehonderd medewerkers) is de Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment. Door de afsplitsing ontstond de noodzaak om zich op alle gebieden van FrieslandCampina los te maken; op it-vlak ontstond er daardoor behoefte aan een nieuw erp-systeem.

Riedel heeft oplossingen van meerdere erp-leveranciers bekeken, waaronder SAP, dat het bedrijf gebruikte toen het deel uitmaakte van FrieslandCampina. Uiteindelijk koos het bedrijf voor Infor M3, met name vanwege de branche-specifiekheid van het pakket. De Nederlandse dienstverlener Infor Alfa-Beta, dat sinds 2018 deel uitmaakt van Infor, was verantwoordelijk voor de implementatie. Die duurde zes maanden.

Volgens Jan Paul Koorn, ict-verantwoordelijk bij Riedel, is de rijke functionaliteit van M3 uitermate geschikt voor de behoeften van bedrijven uit de levensmiddelenindustrie. 'Het verbetert de traceerbaarheid van verschillende producten en materiaalstromen, houdt rekening met houdbaarheidsdata en biedt ons meer en actuele inzichten in de keten. Daarnaast kunnen we profiteren van een modernere en meer intuïtieve gebruikersinterface. Onze mensen kunnen zonder al te veel training met het systeem werken, iets dat ondenkbaar was met zijn voorganger.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6700750). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.