Managed hosting door True

Risico-expert Secondfloor over naar Duits Cleversoft

 

Deal handen schudden overname

Het Nederlandse softwarebedrijf Secondfloor is verkocht aan de Duitse Cleversoft Group. Secondfloor uit Schiphol-Rijk levert risicobeheer- en compliance-software aan verzekeraars en pensioenbedrijven; Cleversoft is een in München gevestigde specialist in software voor regelgeving in de financiële sector. Investeerder Main Capital ondersteunt de transactie.

Main Capital nam eind 2018 een meerderheidsbelang in Cleversoft, met de ambitie het Duitse softwarebedrijf uit te laten groeien tot een toonaangevende partij op de Europese markt voor ict-oplossingen voor (financiële) regelgeving. Daarnaast was Main Capital minderheidsaandeelhouder in Secondfloor, een Nederlandse branchegenoot met een focus op de verzekerings- en pensioenmarkt.

Door nu de andere aandeelhouders in Secondfloor uit te kopen, waaronder de investeringsmaatschappijen The Informal Investor Network (TIIN Capital) en Pride Capital, neemt Main Capital het bedrijf over een brengt het onder bij Cleversoft. Daarmee krijgt deze Duitse softwareleverancier er zo'n honderd klanten in vijftien landen bij. Cleversoft claimt zo'n tweehonderd internationale klanten te bedienen. In totaal telt de groep nu ruim honderd man.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6658150). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.