Managed hosting door True

Klucht levert Lelystad nieuwe boekhoudsoftware op

Unit4 vervangt er zijn 'Decade'-pakket door Financials

 

Eind 2016 schreef de gemeente Lelystad een aanbesteding uit voor een nieuw financieel systeem. Ruim twee jaar later is er eindelijk een definitieve gunning: Unit4, de huidige leverancier, mag ook de nieuwe boekhoudsoftware leveren voor een slordige miljoen euro. Een rommelig verlopen gunningsproces en een rechtszaak van Centric gooiden roet in het eten.

De aanbesteding voor een nieuw financieel systeem bij de gemeente Lelystad is uiterst rommelig verlopen. De gemeente wilde, na zes gegadigden te hebben uitgenodigd voor een inschrijving, aan Unit4 in juni 2017 gunnen, It-dienstverlener Centric evenwel maakte bezwaar tegen de 'tekortschietende beoordeling'. De gemeente gaf toe dat er een fout was gemaakt en gunde de order na een herberekening aan Centric. Daar maakte Unit4 weer bezwaar tegen. Ook dat bewaar werd toegekend, waarop Lelystad in haar derde gunningsvoornemen weer op Unit4 uitkwam.

Tegen dit voornemen maakte Centric wederom bewaar maar ditmaal wees de gemeente de klacht af. Centric stapte daarop naar de rechtbank Midden-Nederland die de it-dienstverlener in februari 2018 in het gelijk stelde: de beoordeling van de presentatie van Centric was niet zorgvuldig genoeg uitgevoerd. De gemeente moest op last van de rechter de voorlopige gunning intrekken. Daarnaast moesten alle presentaties van de inschrijvers over en beoordeeld worden door een nieuwe beoordelingscommissie. Drie partijen deden uiteindelijk weer mee.

Uiteindelijk is Unit4 wederom als winnaar naar voren gekomen. Het softwarebedrijf levert de komende tien jaar, met optie tot verlenging, de financiële oplossing Unit4 Financials. Het project loopt inmiddels, laat het bedrijf weten. Daarbij wordt het huidige pakket Unit4 Decade vervangen; er is geen sprake van een databaseconversie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6628052). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.