Managed hosting door True

Meer omzet en beetje meer winst voor SAP in 2018

 

SAP

De Duitse softwaremaker SAP heeft in 2018 meer omzet en winst gedraaid. Dat blijkt uit de cijfers over het voorbije boekjaar.

De totale omzet van SAP tikte af op 24,7 miljard euro (volgens IFRS-boekhoudregels). Dat is vijf procent meer dan vorig jaar. Cloud en software-omzet waren daarbij goed voor meer dan 20,6 miljard euro. Onder de streep hield SAP zo’n 5,7 miljard euro operationele winst over, 17 procent meer dan in 2017. De nettowinst klom echter maar met één procent, tot 4,1 miljard.

In het orderboekje stonden eind vorig jaar voor meer dan 10 miljard euro aan projecten, een stijging met dertig procent. ‘In 2018 heeft alle voorspellingen gehaald of geklopt, ondanks het feit dat ze verschillende malen werden opgetrokken’, zegt ceo Bill McDermott.

Luka Mucic, de cfo, noemt het bedrijf ‘een baken van groei en stabiliteit. ‘Nieuwe orders stegen met 18 procent in het vierde kwartaal’, aldus Mucic. ‘Waardoor het totaal voor het eerst de tien miljard overschrijdt.’

Eind vorige maand kondigde SAP nog een stevige herstructurering aan waarbij 4.400 jobs bedreigd zijn. Dat moet de winstcijfers steviger opkrikken. Tegen 2023 hoopt SAP een totale omzet van 35 miljard te realiseren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6600650). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.