Managed hosting door True

Ordina helpt douane met planningssoftware

 

Douanier op Schiphol (via Instagram @douane_nl)

Ordina gaat het voor de douane gemakkelijker maken om grenscontroles in te plannen. De Nieuwegeinse dienstverlener heeft daartoe met de Belastingdienst een contract gesloten voor configuratie, implementatie en beheer van planningssoftware van Quintiq.

De douane controleert aan de buitengrenzen van de EU, bij luchthavens, zeehavens en in den lande op de naleving van onder meer de douanewetgeving. De controles worden per regio ingepland, wat een complex en dynamisch proces blijkt te zijn. De planningssoftware maakt het mogelijk om mensen en middelen optimaal inzetten, zodat de controles efficiënt verlopen en bedrijven geen onnodige vertraging ondervinden.

Het contract met de Belastingdienst heeft een looptijd van acht jaar. Behalve configuratie, implementatie en beheer van de software van Quintiq (onderdeel van Dassault Systèmes) verzorgt Ordina gedurende deze periode ook het verandermanagement en opleidingen. Naar eigen zeggen is Ordina ervaren op het gebied van complexe planningen. Zo zet de dienstverlener zijn expertise al in bij de Belgische douane.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6527273). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.