Managed hosting door True

SAP: over drie jaar helft erp-taken robotgestuurd

Softwarereus koopt robotic process automation-specialist Contextor

 

Programmeren coding job werk

Bedrijfssoftwareleverancier SAP neemt de Franse specialist van robotic process automation (rpa) Contextor over. Daarmee springt SAP in op de trend waarbij softwarerobots geautomatiseerd software van bedrijfsprocessen aansturen en aanpassen zonder dat er een mens achter de toetsen zit. Die rpa-technologie wordt toegevoegd aan het portfolio van machine learning- en artificiële intelligentie-toepassingen: SAP Leonardo.

SAP meldt in een persbericht over de overname van Contextor dat de komende drie jaar de helft van alle bedrijfsprocessen ondersteund door erp-software van SAP, geautomatiseerd worden via rpa.

Volgens Markus Noga, hoofd machine learning bij SAP, is de aankoop van rpa-specialist Contextor een grote stap in de richting van het robotiseren van procesautomatisering en zal vooral binnen SAP S / 4HANA de rpa-technologie worden ingezet. Die integratie moet in de eerste helft van 2019 afgerond zijn. Daarna volgen andere SAP-applicaties.

Contextor

Volgens het in 2000 opgerichte Contextor zijn er bij klanten al zo’n honderdduizend bots actief voor het automatiseren van bedrijfsprocessen. Het ontwikkelt en implementeert rpa-software om slimme, behendige en efficiënte applicatie-assistenten, wizards en stand-alone bots te leveren.


Wat is robotic process automation (rpa)?

‘Robotic process automation (rpa) stelt bedrijven in staat hun processen verder te digitaliseren, zonder dat aanpassingen van ict-systemen nodig zijn. De software logt in op systemen, simuleert de keyboard- en muis-input en leest informatie van de schermen. Softwarerobots nemen daarmee eenvoudig en routinematig werk uit handen van medewerkers’, legt Leendert de Bruin van O&i Managementconsultants uit aan Computable.  

De Bruin: ‘Robotic process automation (rpa) is geschikt voor processen met een relatief hoog volume en een sterk repeterend karakter. Ook is rpa in te zetten om menselijke handelingen, zoals het overtypen van gegevens tussen verschillende ict-systemen, te vervangen. Het gaat bijvoorbeeld om een softwarerobot of een virtuele assistent die onder regie routinetaken uitvoert.

De Bruin ziet bij banken en verzekeraars een groeiende vraag naar rpa. De ontwikkeling van de technologie zit volgens hem in het steeds zelfstandiger herkennen van informatie uit ongestructureerde data, zoals gescande documenten en audio. Ook zijn er steeds meer raakvlakken met ai-technieken, zoals spraakherkenning en deep learning-algoritmen. De Bruin publiceerde een rapport over Robotic Process Automation.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6517566). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.