Managed hosting door True

Herfstrelease 2018 Exact in teken van ai en cloud

 

Boekhouding

Exact heeft tijdens Exact Live, het jaarlijkse klantevenement van de softwareleverancier met zo'n vijfduizend aanwezigen in de Jaarbeurs in Utrecht, zijn Autumn ’18 Release gepresenteerd. In deze herfstrelease zijn de mogelijkheden op het gebied van artificial intelligence (ai) uitgebreid voor accountants en het midden- en kleinbedrijf in de cloud. Daarnaast wordt de ondersteuning van cloudimplementaties voor Exact Globe en Exact Synergy uitgebreid, onder meer via Microsoft Azure Cloud-ondersteuning.

Verder omvat de herfstrelease een update van Exact Online Payroll en een nieuwe oplossing voor productiebedrijven - Exact Online Productie Premium. Dit product helpt midden- en kleine productiebedrijven om de doorlooptijd van het productieproces te verkorten, de kosten van materiaalplanning omlaag te brengen en efficiënter gebruik te maken van magazijnlocaties, aldus het softwarebedrijf.

Machine learning

Met de ondersteuning van ai zijn er binnen Exact Online voor Accountancy nieuwe mogelijkheden voor accountants opgenomen om routinematige administratieve taken te automatiseren, zoals het vinden en corrigeren van boekingen en het uitwisselen van facturen. Ook wordt ai ingezet om zogeheten adviescockpits te verbeteren. Dit zijn dashboards waarmee accountants klanten adviseren op financieel- of procesgebied, bijvoorbeeld over het optimaliseren van de cashflow, voorraadniveau of budgetoverschrijdingen.

Het softwarebedrijf zet ai ook breder in bij de oplossing Exact Online voor Boekhouden, voor onder meer het automatisch bijhouden van het boeken. Dankzij de machine learning-toepassingen beginnen ondernemers elke dag met een actueel financieel overzicht en worden bankafschriften automatisch ingelezen gekoppeld aan de juiste grootboekrekening. Ook krijgen ondernemers meer controle over hun financiën omdat ze kunnen specificeren welke facturen moeten worden goedgekeurd voor betaling. Dit voorkomt late betalingen en correcties achteraf blijven uit, aldus Exact.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6475359). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.