Managed hosting door True

Ceo Exact: 'Verkoopbericht is nepnieuws'

 

Nepnieuws

Het verhaal van het FD dat de Britse investeringsmaatschappij Apax het Nederlandse softwarebedrijf Exact te koop heeft gezet, is volgens chief executive officer (ceo) Phill Robinson nepnieuws. Dat zei de topman op Exact Live, het grote klantenevenement dat vandaag in de Jaarbeurs plaatsvindt.

Volgens het FD zou het Delftse bedrijf ongeveer 1,5 miljard euro moeten opbrengen bij de verkoop. De zakenkrant baseerde zijn bericht op een aantal anonieme bronnen.

Op Exact Live vroeg spreekstalmeester Jort Kelder vanochtend aan ceo Robinson wanneer het softwarebedrijf verkocht gaat worden. De ceo van Exact reageerde met de opmerking dat het om 'fake news' gaat. 'Er is geen verkoopproces gestart; er is geen intentie bij Apax om het bedrijf te verkopen.'

Eiger Acquisitions, een onderdeel van de Britse investeringsmaatschappij Apax Partners, bracht in 2014 een bod uit op het Delftse softwarebedrijf Exact ter waarde van zo'n 730 miljoen euro. De overname werd begin 2015 afgerond; Apax haalde Exact in maart 2015 van de Amsterdamse effectenbeurs.

Met de nieuwe kapitaalverstrekker kreeg Exact extra financieringsmogelijkheden om de overstap naar cloudsoftware te ondersteunen. De internationale uitbreiding verliep echter moeizaam. Onder leiding van de huidige topman Robinson focust het Nederlandse bedrijf zich met name op de thuismarkt, en dat is de Benelux. Daar werken zo'n vierhonderdduizend klanten met de bedrijfssoftware.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6475112). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.