Managed hosting door True

Ctac stoot Microsoft Dynamics af aan Prodware

Bedrijf kiest voor SAP in erp- en crm-strategie

 

Systeemintegrator en clouddiensverlener Ctac uit Den Bosch brengt zijn Microsoft Dynamics-activiteiten rondom erp en crm onder bij Prodware uit Zaltbommel. Ctac focust zich op het gebied van erp en crm volledig op SAP. Als gevolg van die strategische keuze gaan ongeveer tien Ctac-medewerkers over naar Prodware.

Ctac benadrukt in een persbericht dat het alleen om de erp- en crm-oplossingen van Microsoft gaat (Navision en Microsoft CRM, red.). De Business Productivity-suite van Microsoft, zoals Office 365 en Sharepoint, blijven een aanvulling vormen op de clouddiensten die het beursgenoteerde bedrijf biedt voor de digitale werkplek.

In 2008 nam Ctac Microsoft Dynamics op in zijn productaanbod. Maar, door de strategische herijking stoot het dat aanbod nu, tien jaar later, weer af. Ctac-directeur Henny Hilgerdernaar: ‘Er ontstond steeds meer overlap in functionaliteit en aanpak tussen onze twee belangrijkste partners Microsoft en SAP. Hierdoor hebben we besloten om onze strategie te herijken en de strategische keuze gemaakt om terug te keren naar onze oorspronkelijke aanpak voor erp en crm van SAP.’

Hij vertelt aan Computable dat Dynamics-klanten van Ctac al langer via een partnerovereenkomst via Prodware werden bediend en verwacht dat de transactie geen gevolgen heeft voor die dienstverlening aan klanten.

Groeikansen Prodware

Prodware Nederland ziet door de overname van de Dynamics-activiteiten van Ctac zijn aanbod toenemen met toepassingen voor de non-profit-sector en de productiebranche. Volgens het Zaltbommelse bedrijf creëert de overname van de Ctac-activiteiten nieuwe groeikansen. Het richt zich zowel op nieuwe als bestaande klanten in Nederland.

Ctac meldt dat Prodware aangeeft verder te investeren in de ontwikkeling van de overgenomen applicaties CTrade, DyNaSpectre en iCRM connector. ‘Dit is voor ons een belangrijke voorwaarde geweest, zodat de klanten die mee overgaan kunnen blijven vertrouwen op die expertise en de continuïteit van hun bedrijfskritische processen niet in het geding is’, meldt het bedrijf.

Qurius

Prodware Nederland is onderdeel van de internationale Prodware Group. Het nam in 2012 de Nederlandse Microsoft Dynamics-specialist Qurius over.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6467125). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.