Managed hosting door True

‘Ctac boekt beste tweede kwartaal in zeven jaar’

 

Ctac-kantoor in Den Bosch

SAP- en Microsoft-dienstverlener Ctac heeft een goed tweede kwartaal achter de rug. Volgens directeur Henny Hilgerdenaar gaat het om het beste tweede kwartaal in zeven jaar tijd. Dat zei hij in een toelichting op de halfjaarcijfers van het bedrijf.

De business- en cloudintegrator uit Den Bosch boekte in het eerste halfjaar van 2018 4,8 procent meer omzet (42,4 miljoen tegenover 40,5 miljoen euro in 2017). Het netto resultaat nam in het eerste halfjaar met 12 procent toe. Onder de streep noteerde het bedrijf 944.000 euro, waar in 2017 843.000 euro stond.

De omzet steeg in het tweede kwartaal van 19,7 miljoen euro in 2017 naar 21,1 miljoen in 2018. Het netto resultaat bleef gelijk ten opzichte van 2017 namelijk vierhonderdduizend euro. Henny Hilgerdenaar: ‘We hebben het beste tweede kwartaal in zeven jaar tijd genoteerd. Dat is een mooi resultaat, zeker als je bedenkt dat het tweede kwartaal altijd veel vakantiedagen telt. We trekken sowieso de stijgende lijn door die we sinds het jaar 2012 hebben ingezet‘, vertelt hij in een korte toelichting aan Computable.  

In een persbericht over de halfjaarcijfers meldt Ctac verder dat in Nederland zowel de consultancy-, cloud- en resourcing-activiteiten hebben bijgedragen aan de groei van omzet en het resultaat. Ook meldt het bedrijf dat de ontwikkeling van twee nieuwe producten, een cloudoplossing voor de vastgoedmarkt (real estate) en een kassaoplossing voor de detailhandel (retail), op schema liggen. Op basis van de omvang en kwaliteit van de orderportefeuille verwacht het bedrijf in de tweede helft van 2018 een hoger resultaat te behalen dan in 2017.

België

Ook in België steeg in het eerste halfjaar van 2018 de omzet. Het noteerde 7,4 miljoen euro tegenover 6,9 miljoen in 2017. Door hoge presales-kosten en een eenmalige nagekomen last boekte Ctac in België een klein verlies van 215.000 euro (resultaat voor belastingen). In 2017 noteerde het nog een plusje van negentienduizend euro. Het bedrijf verwacht in september 2018 te starten met een grote nieuwe klant in België. Omdat het contract nog niet getekend is, kan het nog niet zeggen om welke partij of branche dat gaat.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6429009). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.