Managed hosting door True

iQibt stoot dochterbedrijf Planlogic alweer af

 

Ontslag afscheid opstappen

SAP-dienstverlener iQibt uit De Meern stoot zijn dochterorganisatie Planlogic af. In 2016 werd dat bedrijf uit Utrecht overgenomen om de dienstverlening naar de mkb-markt uit te breiden. Marcel Blokland, medeoprichter van iQibit, leidde het bedrijf als algemeen directeur. Hij besluit nu de moederorganisatie te verlaten om zich volledig op de uitbreiding van Planlogic te richten. Hierdoor gaat het bedrijf zelfstandig verder.

iQibt staat voor ‘Quality In Business & Technology’ en levert consultancy-diensten die zich richten op het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Het bedrijf is gespecialiseerd in SAP- en Pega-oplossingen voor verzekeraars, banken, overheid en media. iQibt, opgericht in 2010, is gevestigd in De Meern en heeft vijftig medewerkers in dienst.

In 2016 nam iQibt Planlogic over. Dat bedrijf, opgericht in 1990, is een erp-leverancier, gespecialiseerd in SAP Business One en richt zijn dienstverlening op productie-omgevingen. iQibt-medeoprichter Marcel Blokland werd na de overname aangesteld als directeur van het bedrijf. Echter wil hij zich nu richten op de doorontwikkeling van het bedrijf. Dat is voor hem reden om af te treden bij iQibt en Planlogic op te kopen.

De afstoting van het bedrijf start de komende maand en neemt naar verwachting zo’n twee tot drie maanden in beslag. Blokland blijft nog wel gelieerd aan iQibt als aandeelhouder. Dit zal volgens de organisatie nog wel een paar jaar het geval zijn.

Bij iQibt blijven nu drie eigenaren over. André den Braber is per 1 maart 2018 aangesteld als algemeen directeur. Hij vervangt Blokland, maar is geen aandeelhouder.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6312502). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.