Managed hosting door True

Vinci Energies koopt applicatietak Pink Elephant

 

Deal handen schudden overname

Het Franse concern Vinci Energies neemt de Business Applications-tak van Pink Elephant in Nederland over. Deze activiteiten worden ondergebracht binnen het bedrijfsonderdeel Axians, het merk van het concern voor ict-oplossingen en diensten. Er werken zo'n zeventig man bij deze tak van Pink Elephant die onder meer kennis hebben van de bedrijfssoftware van Exact en het app-ontwikkelplatform van Mendix. Zij bedienen ruim driehonderd klanten in de zakelijke dienstverlening en de publieke sector.

De diensten rondom de bedrijfssoftware en procesmanagement-oplossingen met Exact (Synergy) zijn aanvullend op het huidige portfolio van Axians met Microsoft, Exact (Globe) en IBM. De specifieke add-ons die de Pink Elephant-tak heeft ontwikkeld vullen het portfolio voor specifieke markten goed aan. De kennis rondom het Mendix platform zorgt voor een verdere uitbreiding van app-ontwikkeling naast de bestaande Microsoft en open source-diensten, aldus Vinci Energies.

Rob van Kaathoven, algemeen directeur Axians in Nederland, zegt in een commentaar: 'We zien steeds meer vraag naar business applicaties die niet alleen de generieke processen ondersteunen maar vooral waarde toevoegen in de groei van onze klanten. Daar zijn slimme applicaties voor nodig die snel gebouwd kunnen worden; dat kan goed met Exact en Mendix. Met eigen specifieke add-ons bedienen we al de segmenten zorg, auto-industrie, detailhandel, bouw, agrarische sector en maakindustrie. Met deze strategische overname versterken aanvullend we onze positie in de zakelijke dienstverlening en de overheid.'

Andere strategie

Matthijs Havinga, algemeen directeur bij Pink Elephant, licht toe dat zijn bedrijf zich sinds vorig jaar is gaan richten op alleen de it-diensten-activiteiten in Nederland, Groot-Brittannië en Zuid-Afrika. De applicatie-tak kwam daardoor in de etalage te staan. 'Wij zijn blij dat onze medewerkers en klanten terecht komen bij een professionele en sterke partij.'

Deze overname is in lijn met Vinci's strategie om Axians in de verdere ontwikkeling van zakelijke applicaties en bijbehorende services te versterken. Business applicaties vormen hierbij een brug vanuit generieke cloud-, analyse- en internet of things (IoT)-diensten naar specifieke bedrijfsapplicaties in deze segmenten, aldus het Franse concern. Afgelopen januari kocht Vinci ook al SecureLayers uit Breda om het portfolio aan it-beveiligingsadvies en andere diensten binnen Axians uit te breiden.

Van het toneel op en af

It-dienstverlener Nobel nam in september 2011 Pink Elephant over en integreerde deze vervolgens in het bedrijf. Begin februari 2014 wijzigde Nobel zijn naam in Pink Elephant wegens de herkenbaarheid van deze naam in de markt. Pink Elephant zag begin jaren tachtig het levenslicht, maar verdween naderhand van de markt na diverse overnames. Oprichter Willem Middelburg blies het bedrijf begin 2008 nieuw leven in. Het deel dat nu wordt verkocht aan Axians komt met name uit de oude Nobel-hoek.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6302170). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.