Managed hosting door True

TSS koopt Divide, Techxx en Bright Answers

Recent ook al FDC, CCI, Emergo, Prohandel, Windex en CreAim DS opgeslokt

 

fintech

Total Specific Solutions (TSS) heeft weer toegeslagen op de Nederlandse softwaremarkt. Het it-conglomeraat heeft het resterende belang in de joint venture Divide overgenomen. Dit is een aanbieder van e-commerce-software voor de modebranche. Verder kocht TSS begin deze maand de zusterbedrijven Techxx en Bright Answers, leveranciers van respectievelijk frontoffice- en documentbeheersoftware en een app-ontwikkelplatform aan de woningcorporatiebranche.

Het Zoetermeerse Divide levert websitesoftware voor mode-, sport en schoenwinkels. Er werken zo'n 35 man bij het bedrijf. TSS had al een belang van 50 procent in Divide via de eerdere overname van ACA en heeft nu het resterende belang overgenomen. Binnen het concern zijn al twee andere softwareleveranciers voor de modebranche actief - ACA en het Duitse Prohandel - en met Divide erbij versterkt TSS zijn omnichannel-softwareaanbod in deze markt. De ambitie is om in het buitenland, en dan in eerste instantie Duitsland, verder te groeien.

Woningcorporaties

Op de woningcorporatiemarkt versterkte TSS zijn positie met de overname van Techxx en Bright Answers uit Rotterdam. Bij Techxx ligt de nadruk op software voor de frontoffice en documentbeheer, zoals de applicatie KlantVenster waarmee woningcorporaties via internetportalen digitale diensten kunnen aanbieden. Bright Answers - een in 2015 afgesplitst onderdeel van Rivium - biedt het platform Appbuilder voor het ontwikkelen van frontend-applicaties en het ontsluiten van een applicatielandschap.

Beide bedrijven ging in 2016 onder de naam Techxx Bright Answers samen verder maar blijken nu weer onder aparte vlag te opereren. Voor TSS betekent het overnemen van beide bedrijven een aanvulling op de corporatie-automatiseerders die al eerder waren binnengehaald: NCCW en Itris (een partner van Bright Answers). Sinds het najaar is er ook een nieuw merk opgericht: Qonsio, een leverancier van financiële en rapportagesoftware voor de corporatiebranche.

Slokop

TSS maakt sinds eind 2013 deel uit van de Canadese automatiseerder Constellation Software. Het conglomeraat richt zich op verticale softwaremarkten waarvoor het regelmatig overnames doet; in eerste instantie in Nederland, maar het vizier is sinds enige tijd ook op het buitenland gericht. TSS bestaat inmiddels uit zo'n veertig bedrijven.

De afgelopen maanden werden de volgende bedrijven eveneens overgenomen: FDC (Forsikringens Datacenter, Denemarken, software verzekeringen/pensioenen), CCI Groep (Nederland, software voor beroeps- en belangenorganisaties), Emergo Systems (Nederland, software voor het sociale domein), Prohandel (Duitsland, software voor de modebranche), Windex Bedrijfssoftware (Nederland, software voor beroeps- en belangenverenigingen) en DS (Digitale Services, Nederland, onderdeel van het Nederlands bedrijf Creaim, gespecialiseerd in softwaretoepassingen voor authenticatie en autorisatie op het internet voor accountants).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6300873). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.