Managed hosting door True

Exact verkoopt dochterbedrijven in VS

 

Amerikaanse vlag

Boekhoudsoftwareleverancier Exact verkoopt zijn in Amerika gevestigde bedrijfsonderdelen Macola, JobBOSS en Max. Die aanbieders van bedrijfssoftware voor productiebedrijven zijn verkocht aan Eci Software Solutions uit Texas. Exact maakt niet bekend welk bedrag Eci voor de overname heeft betaald.

Exact richt zich specifiek op de softwarepakketten Exact Online, Exact Globe en Exact Synergy. Daarmee richt het zich op internationale bedrijven die ook een vestiging in de VS hebben. De softwareleverancier uit Delft bedient die Amerikaanse markt via eigen kantoren en lokale resellers.

Exact-ceo Erik van der Meijden licht toe dat Exact zich door de verkoop van de drie specialistische bedrijven beter kan richten op het versnellen van de wereldwijde groei van het kernportfolio. De overname van Macola, JobBOSS en Max door Eci zal naar verwachting in september 2017 zijn afgerond. 

Van der Meijden benadrukt dat Exact constant kijkt naar overnames die de activiteiten versterken. Eind juni 2017 nam het bijvoorbeeld de Nederlandse branchegenoot Reeleezee over. Begin juni 2017 nam het Dièse Finance uit Frankrijk over.

Overnames en Exact Go

De Exact-ceo deelt ook een aantal nieuwtjes rondom productintroducties: 'Recent hebben we in Nederland Exact Finance en Exact Connect geïntroduceerd en in Spanje is Exact Go gelanceerd.'

Het gaat om een app die zzp'ers en kleine ondernemers moet helpen om hun bedrijf aan te sturen vanaf een mobiel apparaat. Exact Go moet eind 2017 ook in Nederland en Frankrijk op de markt komen.

Als ander belangrijk aandachtsgebied voor Exact noemt Van der Meijden de verdere ontwikkeling van het zogenoemde ‘digital business platform’. Naast de (online) boekhoudpaketten ondersteunt Exact zijn klanten via de digitalisering van allerlei uitdagingen rondom de bedrijfsvoering. Het gaat onder meer om hulp bij het vinden van externe financiering en de zoektocht naar nieuwe klanten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6179667). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.