Managed hosting door True

Zakenreizigers boeken nu ook bij Airbnb op Concur

 

zon strand vrouw ligstoel tropen tropisch vakantie reizen

SAP-onderdeel Concur biedt zakelijke reizigers vanaf vandaag de mogelijkheid een overnachting bij Airbnb te boeken. Door de uitbreiding van het partnerschap met Airbnb speelt het bedrijf in op de toenemende vraag vanuit de zakelijke markt naar meer keuzemogelijkheden en flexibiliteit. Concur claimt de enige online-boekingssite voor zakelijke reizen binnen het Airbnb-aanbod te zijn. Vanaf augustus 2017 kunnen bedrijven hier gebruik van maken.

‘Onze klanten willen hun werknemers de mogelijkheid bieden om te profiteren van Airbnb-accommodaties, maar binnen het kader van hun bestaande reisprogramma’s’, aldus Tim MacDonald, chief product officer bij Concur. ‘Vandaar onze samenwerking met Airbnb. Door de integratie van Concur Travel in het Airbnb-aanbod, bieden we de controle en transparantie die onze klanten wensen. Bovendien dragen we eraan bij dat reismanagers kunnen voldoen aan de zorgplicht die van hen wordt verwacht.’

Het gebruik van Airbnb is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het aantal zakenreizigers dat in Airbnb-accommodaties verblijft, laat in het tweede kwartaal van 2017 een groei zien van 33 procent vergeleken met vorig jaar.

Werknemers van meer dan 250.000 bedrijven in meer dan 230 landen en regio’s gebruiken Airbnb voor hun werk.

Budgetbeheer

SAP nam Concur Technologies uit Seattle zo’n drie jaar geleden over. Het bedrijf levert Software-as-a-Service (SaaS)-oplossingen voor het beheer van zakelijke reizen en onkosten. Concur is ook eigenaar van TripIt, een mobiele reisorganisator die in 2011 werd aangekocht. Dankzij de 8,3 miljard kostende overname breidt SAP zijn aanbod uit met een nieuw model voor het beheren van budgetten, processen en uitgaven.

Concur is opgericht in 1993 en biedt werk aan 4.200 mensen. Het bedrijf bedient wereldwijd 23.000 klanten en heeft een omzet van rond 440 miljoen dollar. Concur opereert als aparte businessunit binnen SAP.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6136847). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.