Managed hosting door True

YoungCapital zet machine learning in bij werving

 

Werving recruiter recruiting

Recruiter YoungCapital gaat de selectie van kandidaten voor vacatures bepalen op basis van machine learning. Daarvoor dient het YoungCapital Brain, een in eigen beheer ontwikkeld framework en algoritme om kandidaten voor vacatures te selecteren.

YoungCapital Brain voorspelt op basis van data uit de vacature, het cv, de motivatiebrief en profielgegevens welke kandidaten het best aansluiten op een vacature. Het rangschikt die kandidaten vervolgens op volgorde van geschiktheid. Volgens de makers selecteert het model in 99 procent van de gevallen de juiste kandidaat.

Machine learning moet de dienstverlening optimaliseren doordat de computer het tijdrovendste en routinematige werk overneemt. Medewerkers kunnen zich vervolgens vooral op loopbaanbegeleiding en coaching storten. Het bedrijf wil het algoritme en framework doorontwikkelen zodat vooraf is te bepalen wat de slagingskans is van een kandidaat bij een vacature. Dat moet in 2018 worden afgerond.

In het algemeen moet machine learning leiden tot minder afwijzingen en teleurstellingen bij kandidaten en zorgen dat ze aan de slag gaan in een baan die bij ze past. Bij een slechte match kan de recruiter ook andere vacatures en eventueel de benodigde aanvullende trainingen voorstellen.

YoungCapital laat weten dat het een samenwerking is aangegaan met Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS). Zij helpen om de data-analyse verder te verbeteren en vormen een klankbord voor het analyseren van gegevens uit de database die volgens de recruiter inmiddels 4,8 miljoen kandidaten telt.

Patronen herkennen

YoungCapital stelt dat werving en selectie door de ruimte voor interpretatie, context en subjectiviteit een uiterst complexe niche is binnen machine learning.

'Machine learning gaat over patronen herkennen. In recruitment zijn er echter op het eerste oog geen patronen te zien', aldus data science- en machine learning-specialist Srisai Sivakumar. 'De data in recruitment zijn subjectief. Denk aan de vacaturetekst, het cv en de motivatie. Iedereen schrijft op een andere manier, gebruikt andere woorden en legt nadruk op andere zaken. YoungCapital Brain moet dit wel allemaal hetzelfde lezen.'

Hij vervolgt: 'Een computer kan echter niet interpreteren zoals een mens dat kan, maar leest woorden als getallen. Nuance en context moeten we de computer aanleren. Dat is een uitdaging. Het is ons desondanks gelukt om als eerste in Nederland concrete resultaten te behalen met uitstekende nauwkeurigheid.'

Computable Awards 2017

YoungCapital is door de algemene jury van de Computable Awards 2017 genomineerd voor Werving- en Selectiebureau van het Jaar in ICT.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6060581). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.