Managed hosting door True

Cloudabonnees goed voor 14 procent omzet SAP

 

cloud computing

SAP heeft in 2016 zijn omzet met 6 procent zien stijgen naar 22,1 miljard. In 2015 lag de omzet nog op 20,8 miljard euro. Drie miljard euro van de omzet komt uit cloudabonnementen; inmiddels 14 procent van de omzet. In 2015 kwam er 2,3 miljard euro omzet uit de cloud. De Duitse grootmacht op het gebied van enterprise resource planning (erp)-software wil in 2020 zo'n acht miljard euro omzet uit cloudabonnementen halen.

De operationele winst van de bedrijfssoftwareleverancier kwam uit op 5,1 miljard euro (+20 procent); na belastingen bedroeg de winst 3,6 miljard dollar (+18 procent).

Volgens topman Bill McDermott is het voor het zevende boekjaar achter elkaar dat SAP winstgevende groei heeft gerealiseerd. Hij is tevreden over het succes van de nieuwe generatie erp-productlijn, gebaseerd op SAP S/4Hana. Het bedrijf beweert inmiddels 5400 klanten op dit platform te hebben draaien.  

Daarnaast, meldt McDermott, innoveert SAP de komende tijd in machine learning, IoT (internet of things) en blockchain. In 2020 moet de omzet dan op circa 28 à 29 miljard euro uitkomen, aldus McDermott.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5946387). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.