Managed hosting door True

Unit4 schrapt functie Benelux-directeur

 

ERP

Martien Merks

Martien Merks, directeur Unit4 Benelux, is vertrokken. Zijn functie is komen te vervallen na de invoering van een nieuwe organisatiestructuur. Daarbij vormen de verschillende lokale productlijnen per land een nieuwe businessunit. Deze zogeheten Domestic Businesses worden voortaan direct aangestuurd vanuit de uitvoerende directieraad. De net benoemde Haran Sold is als 'executive vice president Domestic Businesses' verantwoordelijk voor de lokale productlijnen van de Benelux, Polen en Spanje.

Met de aanstelling van Haran Sold vervalt de rol van algemeen directeur Benelux als verantwoordelijke voor de lokale productlijnen binnen de Benelux. Deze rol werd vervuld door Martien Merks, die heeft besloten zijn loopbaan buiten Unit4 voort te zetten. 'Merks legde succesvol de basis voor deze volgende stap waarbij nu de general managers van de lokale productlijnen in de Benelux, Polen en Spanje de verantwoordelijkheid overnemen. Zij rapporteren voortaan rechtstreeks aan Haran Sold', aldus Stephan Sieber, topman van Unit4.

Merks trad op 1 oktober 2015 aan als algemeen directeur Benelux bij Unit4. Hij was de opvolger van Bert van der Zwan, die na anderhalf jaar vertrok bij de bedrijfssoftwareleverancier. In februari van 2016 trad Merks nog toe tot de raad van bestuur van Unit4 Global.

Haran Sold

De 48-jarige Sold komt van SmartShift Technologies, waar hij algemeen directeur emea was en verantwoordelijk voor de bedrijfsstrategie. Daarvoor werkte hij onder andere bij Alcatel-Lucent.

'Unit4’s Domestic Businesses zijn een essentieel onderdeel van Unit4', stelt topman Sieber. 'Sold treedt toe tot het executive committee als de wereldwijde vertegenwoordiger van deze Domestic Businesses. Hij heeft de ervaring en internationale expertise om de general managers te ondersteunen bij het aanbieden van lokale software-oplossingen, zodat zij succesvol kunnen blijven voor de klanten in hun eigen marktsegmenten, maar ook als onderdeel van de grotere, internationale organisatie.'

CPO en Financialforce

Eerder deze week maakte Unit4 bekend dat Jeremy Roche de nieuwe 'chief product officer' (cpo) wordt. Hij was de algemeen directeur van en drijvende kracht achter FinancialForce, de joint venture van Unit4 en Salesforce. Roche neemt het stokje over van Ivo Totev, terwijl voormalig Salesforce-manager Tod Nielsen de nieuwe baas bij Financial Force wordt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5922734). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.