Managed hosting door True

NetSuite-aandeelhouders akkoord met overname Oracle

 

Een meerderheid van de aandeelhouders van softwarebedrijf NetSuite is akkoord met een overname door Oracle. 53 procent steunt het huidige overnamebod. Daardoor kan de deal, die eind vorige week nog wankelde, afgerond worden. De miljardenovername lijkt een formaliteit.

De aandeelhouders van cloud-erp, en -crm-aanbieder NetSuite stemmen in met het bod van 109 dollar per aandeel dat Oracle in juli 2016 deed. Met dat bedrag wordt NetSuite gewaardeerd op zo'n 9 miljard dollar. Eerder wankelde de deal toen grootaandeelhouder T. Rowe Price dreigde de overname tegen te werken. De investeringsmaatschappij vond de geboden 109 dollar per aandeel te laag en aasde volgens betrokkenen op een bedrag van 133 dollar per aandeel. Oracle-bestuurders lieten eerder weten dat ze bij hun bod bleven.

Oracle ziet het software-aanbod van NetSuite als een belangrijke aanvulling op de eigen producten. De softwarereus gaat die software de komende jaren doorontwikkelen. Door de overname hoopt Oracle, dat van oudsher sterk op on premise licenties leunt, de concurrentie met zakelijke cloudsoftware van Microsoft en Salesforce.com aan te blijven gaan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5872402). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.