Managed hosting door True

Infor versterkt retail-tak door overname Predictix

 

Deal handen schudden overname

Erp-leverancier Infor neemt Predictix over. Dat bedrijf is gespecialiseerd in cloud computing-oplossingen voor detailhandelbedrijven. Sinds januari 2016 werken Infor en Predictix al samen aan retail-oplossingen voor data analyse en machine learning. De Amerikaanse erp-leverancier neemt Predictix nu volledig over en voegt de activiteiten toe aan de Infor Cloudsuite Retail-divisie.

Dat aanbod wordt uitgebreid met modules voor het voorspellen van de vraag, financiële planning voor verkoop in verschillende landen, planning van het assortiment, optimalisatie van verkeersstromen en optimalisatie van voorraden en kortingsprogramma's.

Infor: 'De applicaties van Predictix passen machine learning toe en bevatten voorspellende en sturende analyses. De software bevat zelflerende algoritmes die datapatronen herkennen, en nauwkeuriger worden naarmate meer data is opgebouwd.' De software is volgens de leverancier op de hele retailketen gericht.

Infor haalt een brancheexpert van IDC aan om te duiden dat het gedaan is met ouderwetse methodes voor analyse. Greg Girard, program director van omni-channel retail analytics bij IDC Retail Insights: 'De traditionele methodes zijn voor een heel ander tijdperk ontworpen, lang voordat er ooit sprake was van de flexibele en schaalbare cloud, machine learning en goedkope dataopslag. Niemand kon destijds bevatten wat de complexiteit, schaal en snelheid van omni-channel retail zou worden. Grote retailers zullen in de toekomst veel baat hebben bij de financiële en operatieve vooruitgang die we geboekt hebben. En dan heb ik het nog niet eens over de binding van trouwe klanten, die veel sterker is dan vroeger.'

Volgens Girard volstaat het niet meer om voorspellingen en analyses met betrekking tot kosten, assortiment, promotie en andere vraagcreërende strategieën op een ouderwetse manier te benaderen.

Over Infor Retail

Infor heeft naar eigen zeggen zeventienhonderd klanten op het gebied van mode en retail. Het bedrijf heeft een speciale business unit om die detailhandelaren te ondersteunen via cloud computing. Die divisie telt vijfhonderd werknemers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5793336). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.