Managed hosting door True

Oracle: cloud groeit, jaaromzet daalt

 

Oracle on Oracle Roadshow

Het bedrijfssoftwareconcern boekte in het afgelopen boekjaar 2015/2016, eindigend op 31 mei jongstleden, een omzet van iets meer dan 37 miljard dollar, een daling van drie procent vergeleken met het vorige gebroken boekjaar (omzet: 38,2 miljard). Oracle zag de omzet uit cloudactiviteiten weliswaar flink groeien (plus 36 procent), maar de totale revenuen daarvan bedragen nog ‘slechts’ 2,9 miljard dollar.

Het overgrote deel van de omzet komt nog uit de traditionele softwarelicentieactiviteiten (26,1 miljard), en die zijn dalende. Van de jaaromzet van 37 miljard dollar kwamen naast de softwarerevenuen (cloud en on premise) nog inkomsten uit de hardware-activiteiten (4,7 miljard) en dienstverlening (3,4 miljard); beide takken kenden een lichte omzetdaling.

De nettowinst bedroeg in het boekjaar 2015/2016 8,9 miljard dollar, tegenover 9,9 miljard dollar in het gebroken boekjaar 2014/2015.

Volgens Oracle laat het slotkwartaal van het afgelopen boekjaar zien dat de groei van de omzet uit  cloudactiviteiten definitief heeft doorgezet. In vergelijking met het groeipercentage van het totale jaar (+36 procent) was dat in het vierde kwartaal al 49 procent. Topman Larry Ellison spreekt de verwachting uit dat Oracle het eerste bedrijf is dat tien miljard dollar omzet uit SaaS (software as a service) en PaaS (Platform as a service) gaat halen. Ook is hij niet ontevreden over de Oracles aanbod op het gebied van IaaS (infrastructure as a service).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5784416). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.