Managed hosting door True

Afas breekt sponsorcontract AZ open

 

Bas van der Veldt (links), algemeen directeur Afas Software en Robert Eenhoorn, directeur algemene zaken van AZ (foto: AZ Media/Ed van de Pol).

Voetbalclub AZ en Afas Software hebben hun sponsorovereenkomst opengebroken en verlengd tot medio 2022. Het Nederlandse bedrijfssoftwarebedrijf is ook de komende zes seizoenen hoofd- en shirtsponsor van de eredivisieclub uit Alkmaar en de AZ Jeugdopleiding. Ook is Afas naamgever van het stadion en het nieuwe trainingscomplex in Zaanstad. Wat de waarde is van het opengebroken sponsorcontract is niet bekendgemaakt.

Een opgetogen Robert Eenhoorn, directeur algemene zaken van AZ, stelt: 'Afas schonk AZ zes jaar geleden het vertrouwen toen de club in een moeilijke fase zat. Als hoofdsponsor en naamgever van het stadion en het trainingscomplex maakt Afas inmiddels een significant deel uit van onze club. We hopen met AZ de komende jaren nog verder te groeien en de continuïteit van een nieuwe langdurige samenwerking met Afas biedt die mogelijkheid.’

‘Met de contractverlenging willen wij een krachtig signaal afgeven. We hebben vertrouwen in het beleid voor de toekomst en het financiële beleid van de club’, zegt Bas van der Veldt, algemeen directeur van Afas. ‘AZ is financieel gezond en in control. Veel andere clubs kunnen daar een voorbeeld aan nemen, het zegt iets over de professionaliteit binnen de club. Een gezonde financiële huishouding is een perfecte basis om te kunnen doorgroeien en nog meer mensen te kunnen inspireren vanuit de sport. Wij dragen hier graag een steentje aan bij.’

Trainingscomplex

Het nieuwe Afas-trainingscomplex van AZ in Zaanstad wordt deze zomer opgeleverd. De naamgeving aan dit complex betekent een nieuwe fase in de samenwerking tussen AZ en Afas, die in 2010 begon. Het familiebedrijf uit Leusden verbond zich destijds voor drie jaar aan de Alkmaarders, een overeenkomst die in 2012 werd opengebroken en verlengd met vijf jaar tot 2017. Sinds 2010 is Afas Software tevens naamgever van het stadion.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5760749). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.