Managed hosting door True

Oracle wil ICT-bouwbedrijf Textura overnemen

 

Het Amerikaanse ict-concern Oracle heeft een bod gedaan op Textura, een leverancier van software voor project- en contractbeheer en betaaldiensten in de ingenieurs- en bouwwereld. Oracle heeft circa 663 miljoen dollar over voor het cloudsoftwarebedrijf uit het Amerikaanse Deerfield. De transactie wordt naar verwachting in de loop van dit jaar afgerond.

Textura claimt elke maand 3,4 miljard dollar aan betalingen voor projecten in de ingenieurs- en bouwwereld via zijn cloudplatform te verwerken. Daarnaast levert het software voor het beheren van op dit moment zo’n zesduizend projecten, waarbij diverse partijen betrokken zijn, uiteenlopen van ingenieur en architect tot aannemer en onderaannemer. Zo’n 85.000 gebruikers zijn inmiddels verbonden aan het cloudnetwerk van Textura.

Oracle ziet in Textura een belangrijke aanvulling voor zijn Oracle Primavera-suite, dat bestaat uit cloudoplossingen voor project-, kosten-, planning- en risicomanagement. Tezamen zullen zij de ‘Oracle Engineering & Construction Global Business Unit’ vormen.

Textura Corporation werd in 2004 opgericht door drie ex-medewerkers van PricewaterhouseCoopers. Zij zagen dat de bouwsector nog vooral een papieren wereld was, waarin veel processen nog weinig geautomatiseerd waren. Textura heeft Europese kantoren in Engeland en Duitsland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5748965). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.