Managed hosting door True

Atos levert SAP HANA aan Elopak

 

erpsysteem

Internationaal leverancier van kartonnen verpakkingen Elopak breidt zijn samenwerking met Atos uit van outsourcing-partner tot leverancier van SAP Hana-diensten. Daarvoor hebben de twee partijen een vierjarig contract afgesloten.

Atos levert een nieuw erp-systeem van SAP aan het Noorse Elopak. Welk erp-systeem eerder door de leverancier van kartonnen verpakkingen werd gebruikt en waarom hier afscheid van moet worden genomen, maakt het bedrijf niet bekend.

Het nieuwe systeem is gebaseerd op de SAP Hana-applicatieserver waarmee Elopak beschikt over leveringsketentechnologie. Daarnaast moet dit meer inzicht en flexibiliteit in data van de gehele organisatie bieden, dankzij een snellere verwerking van gegevens. De totale kosten zijn daarbij lager.

De it-dienstverlener gaat een sterk en flexibel SAP-landschap voor Elopak creëren op basis van SAP Basis Operations en AIX on Demand services. Daarnaast gaat Atos services opschalen op basis van dataverbruik en werkt het continu aan configuratie en de ontwikkeling van de it-omgeving. Hiervoor wordt doorgebouwd op eerder geïmplementeerde services en oplossingen.

Eerste Noorse deal

In 2013 betekende de driejarige outsourcing-overeenkomst met Elopak de eerste deal van Atos op Noorse bodem. Atos was binnen die afspraak verantwoordelijk voor outsourcing-services. Daarnaast consolideerde en moderniseerde de leverancier de bestaande infrastructuur van Elopak, om het niveau van dienstverlening te optimaliseren ten behoeve van ruim tweeduizend eindgebruikers.

Elopak is een Noors bedrijf, maar is internationaal actief. Het heeft een grote locatie in Terneuzen, waar jaarlijks ruim vier miljard verpakkingen voor klanten over de hele wereld worden geproduceerd. In deze fabrieken wordt onder andere op SAP Netweaver gebaseerde software van HAI gebruikt. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5726464). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.