Managed hosting door True

Europa blijft voor Wolters Kluwer zorgenkind

 

Informatieconcern Wolters Kluwer draaide in 2015 een omzet van 4,20 miljard euro, tegenover een omzet van 3,66 miljard euro in 2014. Dat is net als vorig jaar een groei van 3 procent. De uiteindelijke nettowinst steeg met 4 procent van 470 miljoen in 2014 naar 583 miljoen euro. De activiteiten in Noord-Amerika en Azië/Australië zorgden voor de groei. Europa bleef met een omzetdaling van 1 procent het zorgenkindje.

Wolters Kluwer levert wereldwijd professionele informatie aan fiscalisten, accountants, juristen, verzekeraars en werknemers in de gezondheidszorg. Inmiddels maken de online-activiteiten en ondersteunende diensten, waaronder veel boekhoud- en workflowsoftware, 83 procent uit van de omzet (een groei van 5 procent ten opzichte van 2014). De terugkerende omzet, goed voor 76 procent van het totaal, steeg met 3 procent in vergelijking met 2014.

De meeste omzet van Wolters Kluwer komt uit de Verenigde Staten (59 procent), gevolgd door Europa (33 procent) en Azië/Australië en de rest van de wereld (8 procent). De Amerikaanse markt liet in 2015 een plus van 5 procent zien (2014: +3 procent), en die van Azië/Australië 4 procent (2014: +7 procent). Alleen in Europa daalde de omzet (-1 procent; in 2014 was de omzetgroei vlak); daar lopen de opbrengsten uit papieren activiteiten nog steeds terug.

Het bedrijf uit Alphen aan den Rijn kondigt aan in 2016 goede resultaten te verwachten in de divisie Zorg, redelijke resultaten in de divisies Belasting & Accounting en Overheid/Risk & Compliance en matige resultaten in de divisie Wet & regelgeving.

Overnames

Op overnamegebied deed Wolters Kluwer in 2015 één grote overname: Learner’s Digest International, een Amerikaanse aanbieder van medische educatiemiddelen. Daarnaast waren er een paar kleinere acquisities, zoals de Amerikaanse belastingsoftwarespecialist Suretax en Effacts, een Amsterdamse leverancier van software voor contractbeheer en corporate governance.

Afgelopen december verkocht Wolters Kluwer twee softwarepakketten in België aan Lodder Applicaties, een Nederlandse leverancier van administratieve-logistieke software voor tankstations en de oliebranche. Het betrof de pakketen Topfuel en Topstation.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5710081). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.