Managed hosting door True

EIB-Innovfin leent Planon 12 miljoen euro

 

Winst

De Europese Investeringsbank (EIB) verstrekt Planon een lening van twaalf miljoen euro. De leverancier van software voor gebouwbeheer uit Nijmegen is het eerste Nederlandse ict-bedrijf dat gebruikmaakt van het nieuwe 'Mid-Cap Growth Finance'-product, een onderdeel van Innovfin. Dat is een door de EIB en de Europese Commissie opgezet financieringsprogramma voor innovatie. Planon wil met het nieuwe kapitaal investeren in verdere groei en het opbouwen van een software-as-a-Service (SaaS)-model.

Planon, opgericht in 1982, is inmiddels in elf landen actief en telt in totaal zo'n vijfhonderdvijftig werknemers. Het bedrijf wil in drie jaar tijd een cloudportfolio hebben opgebouwd met daarbij ook (nieuwe) smart building-, internet of things (IoT)- en business analytics-oplossingen.

Planon heeft met Deloitte Corporate Finance gekeken naar de mogelijkheden om deze plannen te financieren. Uiteindelijk viel de keuze op financiering via de EIB in plaats van traditionele methodes als bankfinanciering en durfkapitaal van investeerders. Volgens beide bedrijven biedt de Innovfin-lening meer flexibiliteit voor Planon om zowel te investeren in de cloud als in verdere R&D.

Het softwarebedrijf hoeft bijvoorbeeld niet het gehele bedrag in keer op te nemen, maar kan het uitsmeren over diverse periodes. Voor elke nieuwe periode wordt steeds een aparte lening afgesloten die dan in jaarlijkse termijnen moet worden terugbetaald. Daarbij zijn de prijsstelling en de voorwaarden aantrekkelijker dan de traditionele kapitaalaanbieders, laat Planon weten.

Het Innovfin-programma startte een jaar geleden en heeft de beschikking over 3,1 miljard aan investeringskapitaal. Het programma is opgezet in het kader van Horizon 2020, de ambitieuze strategie om de EU tot de meest concurrerende, duurzame en innovatieve kenniseconomie van de wereld te maken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5429519). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.