Managed hosting door True

Romein Groep vervangt losse IT door Metacom

 

Aannemer De Romein Groep wil een professionaliseringsslag op het gebied van automatisering maken om de groeiambities te kunnen ondersteunen. Het bedrijf vervangt organisatiebreed verschillende softwaretoepassingen door één bedrijfsinformatiesysteem: Metacom van Van Meijel Automatisering uit Emmeloord. De implementatie is naar verwachting 1 oktober 2015 afgerond.

De afgelopen jaren zegt De Romein Groep hard gegroeid te zijn in het ontwerpen en realiseren van projecten in de grond-, weg- en waterbouw (GWW), leidingbouw en logistieke dienstverlening. Naast de vele projecten in Nederland, is De Romein Groep internationaal actief in landen als België en Duitsland. Doordat er bij diverse onderdelen met verschillende softwareproducten wordt gewerkt, komt dat een efficiënte bedrijfsvoering niet ten goede.

Wouter Halma, directeur De Romein Groep, vertelt: 'We werkten voorheen met Accountview voor de administratie en een zelfgemaakt pakket voor de kostenbewaking. Calculeren deden we met Wecap. Alle facetten ertussen, dus de planning van machines, middelen en inkoop, deden we met zelf opgezette programma's of Excel. We liepen echter tegen inefficiëntie aan. We hebben een bedrijf met vijf bv's die inter-company veel met elkaar doen. Doordat de werkwijze niet geïntegreerd is in één systeem, geeft dat problemen.'

Geïntegreerd

Volgens Halma ligt de oplossing in het werken met één geïntegreerd systeem: Metacom van Van Meijel. 'Metacom sluit het meest aan bij ons type bedrijf: een aannemersbedrijf met veel eigen machines. Het grote voordeel ervan is dat we nu vanuit één systeem alle belangrijke zaken halen: de calculatie, inkoop en kostenbewaking in combinatie met de administratie. We kunnen nu makkelijk projecten bewaken op basis van de werkbegroting. Dit in combinatie met de nacalculatie moet zorgen voor een positief projectresultaat. We hebben nu op elk moment van de dag goed overzicht in de voortgang hiervan. Voorheen was dit slechts eenmaal per week inzichtelijk.'

In totaal gaan er tweeëntwintig mensen werken met Metacom en zeven met de Bouwplaatsmodule. Naast de uitvoerders, projectleiders en inkopers maken ook de medewerkers van De Romein Support gebruik van Metacom. De Romein Support zorgt voor de in- en verhuur van het materieel naar projecten. Zij gaan gebruik maken van de Middelenplanning en de Materieel Uitgifte Registratie (MUR). 

Whitepaper

Bij ingrijpende ict-veranderingen is het noodzaak over een robuuste it-infrastructuur te beschikken met een sterke disaster recovery. In dit whitepaper wordt een voorbeeld behandeld van een advocatenkantoor dat een snelle virtual replication oplossing gebruikt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5422976). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.