Managed hosting door True

Edan implementeert Dynamics AX bij Bolletje

 

De Almelose beschuit- en Knäckebröd-fabrikant Bolletje gaat in zee met de Belgische enterprise resource planning (erp)-specialist Edan Business Solutions voor de verdere automatisering van zijn bedrijfsprocessen. Bolletje gaat daarvoor gebruik maken van Microsoft Dynamics AX 2012. Dat pakket komt in de plaats van een eigen ontwikkeld maatwerksysteem, genaamd Blis. Bolletje telt zo'n driehonderd medewerkers en heeft productielokaties in Almelo en Heerde.

Aan de maatwerkoplossing Blis waren in de loop der jaren allerlei applicaties gekoppeld, waaronder een warehouse management solution (wms)-pakket. Het einde van de technische levensduur kwam echter in zicht. Bovendien werd Bolletje in 2013 overgenomen door het Duitse bedrijf Borggreve. Dat was het startsein om de verdere automatisering onder de loep te nemen.

'We hadden behoefte aan een systeem dat efficiënter werken over alle afdelingen heen kon faciliteren, gekoppeld aan een meer procesgerichte aanpak', aldus Marco Rodenburg, financieel directeur van Bolletje. 'In 2009 waren we al van start gegaan met de implementatie van Microsoft Dynamics NAV, maar dat was enkel voor de automatisering van de administratie.'

NAV of AX?

In 2013 stond de bakkerijonderneming voor de keuze door te gaan met Microsoft Dynamics NAV of te kiezen voor Dynamics AX. 'Uiteindelijk overtuigden Microsoft Dynamics AX for Food en de partner Edan Business Solutions ons het meeste. Dynamics AX for Food is een standaard erp-systeem, in tegenstelling tot de Food-oplossingen op NAV. Dat was voor ons cruciaal. We wilden een oplossing die ons niet afhankelijk maakte van één leverancier', aldus Rodenburg.

Sander van Oversteeg, directeur bij Edan, stelt dat de voedingsmiddelenindustrie een van de belangrijkste markten voor het bedrijf is. Het contract met Bolletje is in zijn ogen ook van strategisch belang. 'Bolletje is een A-merk met een grote en positieve uitstraling in de markt.'

Edan

Edan Business Solutions is een Microsoft Gold Certified Partner met kantoren in het Belgische Gent en Helmond. Het bedrijf implementeert en ondersteunt industriespecifieke erp- en relatiebeheeroplossingen op basis van Microsoft Dynamics AX, Microsoft Dynamics NAV en Microsoft Dynamics CRM. Edan richt zich specifiek op de voedsel- en procesindustrie, groothandel, distributie & detailhandel en constructie & installatie.

Edan Business Solutions is opgericht in 1973 en stelt momenteel zo’n 150 mensen te werk in België en Nederland. Cegeka Groep maakte vorige maand bekend de Belgische erp-specialist te willen overnemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5274486). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.