Managed hosting door True

Het Waterschapshuis kiest ADP Workforce

 

Vijftien waterschappen hebben op advies van Het Waterschapshuis gekozen voor het e-hrm instrument ADP Workforce. Hiermee kunnen de waterschappen onderling personeelsleden uitwisselen en kosten besparen. ADP is verantwoordelijk voor de implementatie, het beheer en het onderhoud van het systeem.

Het Waterschapshuis ondersteunt de ict voor de 22 waterschappen. Hiervan gaan vijftien waterschappen samenwerken op hrm-gebied. Eind 2014 heeft het Waterschapshuis de waterschappen ondersteund bij het uitzetten van een gezamenlijke Europese (niet openbare) aanbesteding voor een e-hrm-systeem. Deze is gewonnen door ADP, met zijn SaaS-oplossing ADP Workforce. ADP is de komende vijf jaar verantwoordelijk voor de implementatie, het beheer en onderhoud van het systeem. Dit kan met vier keer een jaar worden verlengd.

Medewerkers van de deelnemende waterschappen kunnen met ADP Workforce via een webinterface zelf hun personeelszaken regelen, waaronder het beheren van persoonsgegevens, verlof aanvragen, declaraties indienen en ziek- en herstelmeldingen indienen.

Besparing watersysteem

Het Waterschapshuis bevordert de samenwerking op ict-gebied tussen de waterschappen en andere overheden en verwacht om zo kosten te besparen. Ook deze gezamenlijke aanbesteding zorgt volgens Joyce Klee van het Waterschapshuis voor een besparing bij de waterschappen. De organisatie kan niet uitdrukken om welk bedrag dit in dit geval gaat.

Aanleiding voor de besparing is het Bestuursakkoord Water uit mei 2011. Het beheer van het watersysteem en de waterketen heeft in 2010 ongeveer zeven miljard euro gekost en dit kan tot 2020 oplopen tot acht á negen miljard euro. Met het akkoord moet de waterketen 450 miljoen euro besparen op de jaarlijkse kosten in 2020. De waterschappen en gemeenten zijn verantwoordelijk voor 380 miljoen euro van die besparing, de overige zeventig miljoen wordt door drinkwaterbedrijven bespaard.

Deelnemende waterschappen

De volgende vijftien waterschappen nemen deel aan het project: Hollandse Delta, Peel en Maasvallei, Rijnland, Roer en Overmaas, Vallei en Veluwe, Groot Salland, Noorderzijlvest, Reest en Wieden, Rijn en IJssel, Vechtstromen, Zuiderzeeland, Aa en Maas, Brabantse Delta en De Dommel. Zeven waterschappen doen niet mee aan het proejct. Zij hebben volgens Klee onlangs een ander contract afgesloten of wachten af hoe het project in de praktijk verloopt. Deze waterschappen kunnen later nog aansluiten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5263724). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.