Managed hosting door True

Cegeka wil Microsoft-partner Edan inlijven

 

Handen schudden

Cegeka Groep wil de Belgische erp-specialist Edan Business Solutions overnemen. Het ict-bedrijf uit Hasselt heeft een intentieverklaring ondertekend voor de overname van deze Gentse Microsoft Dynamics-partner (AX, NAV en CRM). Bij het in 1973 opgerichte bedrijf werken honderdvijftig mensen, verdeeld over vestigingen in Gent (België) en Helmond (Nederland).

'Begin juni willen we deze transactie rond hebben. We beseffen dat we snel moeten schakelen in het belang van de Edan-medewerkers en de klanten', licht Cegeka-bestuursvoorzitter André Knaepen toe.

De dienstverlener start nu de ‘due diligence’-fase waarbij het in de boekhouding van Edan duikt en de voorwaarden van de overname verder onderzoekt.

De geplande overname sluit aan op de Europese ambities van Cegeka. Het bedrijf bouwt aan een marktpositie voor erp (enterprise resource planning)-software in Franstalig België, Nederland, Oostenrijk, Italië en Roemenië. Vorig jaar nam Cegeka al Microsoft-specialist Brainforce over.

Kwart Microsoft

Op dit moment houdt ongeveer een kwart van de medewerkers van Cegeka zich bezig met diensten rondom bedrijfssoftware van Microsoft. Dat aandeel zal na de overname dus groeien.

Cegeka levert ook zakelijke clouddiensten, applicatiediensten, agile coaching en outsourcingdiensten Het bedrijf, opgericht in 1992 telt ruim 3300 medewerkers. De ict-dienstverlener heeft vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Tsjechië en Slovakije. ​

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5257401). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.