Managed hosting door True

Auris moet weer nieuwe ERP kopen

Exact voor Zorg vervangt combinatie AllSolutions en Raet

 

Investering

Zorg- en onderwijsinstelling Auris Groep investeerde in 2012 via een extern administratiekantoor in nieuwe bedrijfssoftware van Raet en AllSolutions. Die externe constructie bleek niet werkbaar. Auris besloot een nieuwe aanbesteding uit te schrijven en koos uiteindelijk Exact voor Zorg als nieuw geïntegreerd systeem voor financiën, personeelszaken en salarisverwerking. In de loop van 2016 rondt Auris de migratie naar de nieuwe enterprise resource planning (erp-)-omgeving af.

De Koninklijke Auris Groep is een zorg- en onderwijsinstelling voor mensen die problemen hebben met horen, spreken of taal. Auris - een fusieorganisatie - is bezig met een inhaalslag op het gebied van bedrijfsvoering, schrijft de instelling in een bijbehorende aanbestedingsbrief. Het oude financieel systeem, Omnivers van Unit4, werd niet meer ondersteund en is begin 2012 vervangen door het financieel systeem Webfinancieel van AllSolutions en het personeelsinformatiesysteem Raet. Deze beide systemen werden geleverd door een extern administratiekantoor, die ook de salarisverwerking op basis van Raet-software regelt.

Niet ideaal

Dat bleek geen ideale situatie. De systemen waren door het administratiekantoor dermate star ingericht dat dit een efficiënte en accurate administratie in de weg stond. Bovendien stond Auris aan de vooravond van een fusie waarbij de organisatie zou groeien van duizend naar vijftienhonderd arbeidsplaatsen en van 55 miljoen naar 80 miljoen omzet. Bovendien vroegen gewijzigde financieringstromen om betere sturingsinformatie, aldus een schriftelijke toelichting bij het aanbestedingstraject.

Ondanks de grote investeringen - een exact bedrag geeft de instelling niet - die gedaan waren in de Raet/AllSolutions-constructie besloot Auris dat er een andere oplossing nodig was, bij voorkeur een geïntegreerd systeem. Doelstelling van de zorg- en onderwijsinstelling was om via 'een eigen systeem, met 'eigen' hosting en eigen inrichting meer verantwoordelijkheid te kunnen nemen over de financiële positie van de Stichting Koninklijke Auris Groep en de medewerkers die in Auris werkzaam zijn', schrijft de instelling.

Aanbesteding

Auris startte vervolgens een Europese aanbestedingsprocedure waar 26 organisaties zich voor inschreven. Exact, Afas en Merces/eMerus bleven als finalisten over. De keuze viel uiteindelijk op Exact voor Zorg met daarin modules voor financiën, personeelszaken en salarisverwerking. De transactiewaarde bedraagt zo'n 350.000 euro. Vanaf begin dit jaar gebruikt de instelling al de financiële functionaliteit; in 2016 wordt de Raet-software voor de functionaliteit voor personeelszaken en salarisverwerking ingeruild.

Gijs van der Laan, directeur bedrijfsvoering Auris: 'Exact liet het beste zien daadwerkelijk te kunnen luisteren naar de uitdagingen die onze organisatie heeft en te handelen vanuit een partnerschap. Andere partijen denken vaak vanuit de kracht van hun producten. Met Exact voor Zorg hebben we nu één geïntegreerde oplossing voor al onze administratieve processen. Hierdoor hebben we meer inzicht in onze gegevens uit de verschillende vestigingen en kunnen we efficiënter werken.'

Exact-deals

Naast Auris stelt Exact dat het recent nog vier andere contracten met andere zorginstellingen heeft gesloten, te weten Pameijer, Swinhove Groep, Kessler Stichting en Saffier. Volgens Exact verschaffen de oplossingen de instellingen de administratieve tools om de efficiëntie van de organisatie te verhogen en de tco (total cost of ownership) te verlagen. Het softwarebedrijf claimt dat door de vijf nieuwe deals nu meer dan 20 procent van de Nederlandse zorginstellingen Exact-software gebruikt. Bij Pameijer zal Exact tevens het technisch applicatiebeheer voor zijn rekening nemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5254332). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.