Managed hosting door True

Vingerscan steeds populairder bij bedrijven

 

De vingerscan kan veel voordelen opleveren bij administratieve processen. Hier profiteren dan ook steeds meer bedrijven van. Dat bemerkt uitzendbureau Tempo-Team. Bedrijven gebruiken de vingerscan techniek door medewerkers en flexwerkers hun vinger te laten scannen bij aankomst en vertrek. De vingerscan maakt geen complete vingerafdruk, maar vertaalt de scan naar een binaire code, zodat de privacy-gevoeligheid van de werknemers is gewaarborgd.

De technologie, die onder de naam T-Point Touch is ontwikkeld, levert bedrijven verschillende voordelen op. Administratieve processen kunnen verder worden geïntegreerd, de fraudegevoeligheid neemt af en problemen rond uren, facturen en zoekgeraakte pasjes behoren voortaan tot het verleden. Bovendien biedt het gebruik van de vingerscan 24/7 inzicht in de bezetting op de werkvloer en kan er dus snel worden bijgestuurd. En naast een verlaging van administratieve kosten levert het ook een flinke tijdsbesparing op. Zo blijft er meer tijd over voor de persoonlijke begeleiding van werknemers.

Bedrijven als Etos, Grolsch, Aldipress en DA maken inmiddels gebruik van de vingerscan en ervaren de voordelen. Erik Schavemaker, warehouse fulfillment manager bij Etos: ‘Dankzij de vingerscan beschikken we over een meer zorgvuldige registratie van de medewerkers. Door de automatische koppeling tussen de planning en de facturatie is de controle ook zeer gebruiksvriendelijk.’ Ook het personeel reageert positief en noemt een correcte uitbetaling en veel gebruiksgemak als de grootste voordelen van de vingerscan. Een werknemer verwoordde het met: ‘Ideaal, want je vinger vergeet je nooit.’

Verwachte groei

Tempo-Team verwacht de komende jaren een enorme groei van deze vorm van identificatie. ‘De technische ontwikkelingen gaan nu echt snel. Wekelijks hebben we al bijna twintigduizend verificatie momenten bij diverse bedrijven, dat aantal zal nu snel gaan groeien’, aldus Joost Heeroma, woordvoerder van Tempo-Team. Het feit dat de nieuwste iPhone van Apple nu ook een vingerscan heeft, helpt volgens Heeroma bij de acceptatie van het nieuwe systeem.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5240256). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.