Managed hosting door True

Havenbedrijf Gent vervangt AXI door Unit4

 

Eptalofos, het allergrootste schip ooit dat via de sluis in Terneuzen de haven van Gent binnenvaarde.

Havenbedrijf Gent heeft Unit4 Agresso in gebruikgenomen als nieuw geïntegreerd enterprise resource planning (erp-)-systeem voor de ondersteuning van de financiën en de aankoopprocessen. Het Havenbedrijf koos na in november 2013 na een aanbesteding voor Unit4. De implementatie met een doorlooptijd van een jaar is volgens planning verlopen. Het erp-pakket vervangt het systeem AXI van de gelijknamige Belgische leverancier. De totale waarde van de opdracht is ruim vierhonderdduizend euro.

De haven van Gent is de derde grootste haven van België. Het Havenbedrijf Gent beheert de haven en ziet er op toe dat in de haven de juiste infrastructuur aanwezig is voor een vlotte afwikkeling van de scheepvaart en het goederenverkeer. Het Havenbedrijf zocht een vervanger voor AXI. Het oude systeem was door de jaren heen geëvolueerd naar een statisch geheel dat intern nog maar moeilijk aangepast kon worden. Daarom besloot het Havenbedrijf een aanbesteding uit te schrijven.

Unit4 kwam als winnaar uit de bus met een erp-systeem waarmee het Havenbedrijf zelf en tegen lage kosten aanpassingen kan doen in het systeem. Sinds januari 2015 werken zeventig van de in totaal honderdzestig medewerkers van met Agresso. Het systeem wordt in de eerste plaats gebruikt door het financiële team. Daarnaast werkt het logistiek departement ermee en wordt het gebruikt om te rapporteren aan de directie.

Koppelingen

Het Agresso-systeem is gekoppeld met het op maat gemaakte haveninformatie systeem Enigma. Hieruit worden (klant)gegevens gehaald die belangrijk zijn voor de facturatie. Verder is er een koppeling met het zogeheten Dossieropvolging systeem overheidsopdrachten 3P, een tool voor het beheer van overheidsopdrachten.

Peter Tonoli, financieel manager Havenbedrijf Gent: 'We wilden een systeem dat flexibel is en dat we kunnen aanpassen zonder aan de kern te sleutelen. Als we upgrades in het oude systeem wilden doorvoeren, moesten we ons maatwerk meestal laten herschrijven. Dat is met Agresso anders. Op termijn besparen we dus niet alleen energie, maar ook kosten.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5238367). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.